V pátek se bude střední Evropa nacházet v nevýrazném tlakovém poli – zpočátku dne bude oblačno, přechodně až polojasno a přeháňky pouze ojediněle, postupně přeháňky místy a ojediněle bouřky. V bouřkách se mohou srážkové úhrny zastavit kolem 20 mm. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty vystoupí na 23 až 27 °C. Vát bude slabý severní vítr o rychlosti do 15 km/h, zesilovat bude v bouřkách.

Na sobotní odpoledne přibalte deštník

Více oblačnosti i srážek očekáváme hned v sobotu – to bude přes Česko přecházet studená fronta. Zpočátku dne bude oblačno až polojasno, postupně bude od severozápadu docházet k přibývání oblačnosti a postupně na většině území musíme počítat s deštěm, přeháňkami a ojediněle s bouřkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C, během odpoledne se bude od severozápadu ochlazovat. Zpočátku dne bude vát slabý vítr, během dne bude zesilovat na mírný severozápadní s rychlostí do 20 km/h. 

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V neděli bude oblačnosti rychle ubývat – zpočátku dne bude na severovýchodě území až oblačno a místy přeháňky. Postupně všude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C. Odpolední teploty na 19 až 23 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Nový týden přinese zatím nejteplejší dny roku

Nárůst teplot vzduchu v novém pracovním týdnu nezastaví ani slabá studená fronta, která částečně počasí u nás ovlivní v úterý. Zpočátku týdnu budou nejvyšší odpolední teploty stoupat na 23 až 27 °C, od středy se můžeme těšit na tropické teploty – teploměry ukáží až 32 °C. Nyní to vypadá, že teplé jihozápadní proudění ukončí během pátečního dne studená fronta.

Roste teplota vody v přírodních nádržích

I nadále panují velmi dobré podmínky pro vodáky – průtoky na hranici sucha se téměř nevyskytují. Roste teplota vody v přírodních nádržích – ta se nejčastěji pohybuje od 18 do 22 °C, Nechranice hlásí 23 °C. Kvalita vody ke koupání je zatím dobrá. UV index bude i nadále zůstávat vysoký – mezi 11. až 15. hodinou omezte pobyt na přímém slunečním záření. Je vhodné použít pokrývku hlavy, sluneční brýle a opalovací krém.