Auta, jehož registrační značky byly v pátrání, si policejní hlídka všimla v úterý kolem 19:00 v ulici 5. května v Praze 4. Databáze ukazovala, že auto bylo téhož dne ráno ukradeno v Uhříněvsi, a tak se hlídka rozhodla vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten ale na světelné ani zvukové výzvy nereagoval a snažil se ujet. Po magistrále svištěl i 200km rychlostí, riskantně kličkoval mezi auty a házel „myšky“, pak se pokusil sjet do Vyskočilovy ulice. Tam ale jeho zběsilá jízda skončila - pronásledované auto narazilo do dalších tří vozů, sejmulo i autobus. 

Policisté zveřejnili šokující video z celé akce, na kterém je řidičova šílená jízda zachycená. Policisté dorazili k nehodě bezprostředně poté, co se odehrála, na pronásledované auto mířili zbraní a pomocí obušků se pak do něj dobývali, načež řidiče vytáhli ven. 

„Muž, který ujížděl v kradeném autě, má zákaz řízení do října 2021. Dále řídil pod vlivem drog a pátrají po něm kolegové ze Slovenska,“ uvedl ve středu Rybanský. V databázi hledaných osob byla podle něj i spolujezdkyně z auta.

Při nehodě se zranilo šest lidí, dva z nich těžce, včetně jeho spolujezdkyně, která zůstala v autě zaklíněná a museli ji vystříhat hasiči. Žena je stále v nemocnici. Mezi lehce zraněnými byly i tři děti, uvedla v úterý večer mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Řidič je nyní v cele.

Video
Video se připravuje ...

Video z šílené honičky v Michli (22. června 2021). Policie České republiky

Fotogalerie
85 fotografií