Do úterý,  kdy má přijít studená fronta, bude do Česka proudit teplý vzduch a teploty můžou vystoupat až na 33 °C. „Od úterý se ale budou opět místy tvořit bouřky, ojediněle i silné, tj. doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy – krupobitím, přívalovým deštěm a silným větrem. Závěr týdne proprší,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude polojasno. Ranní teploty 16 až 14 °C. Odpolední teploty 27 až 29 °C.

Zpočátku úterního dne bude polojasno, odpoledne od západu oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, místy s bouřkami, ojediněle i silnými. Ranní teploty 18 až 16 °C. Odpolední teploty 31 až 33 °C, od západu během odpoledne ochlazování.

Ve středu bude oblačno, jen přechodně polojasno, místy déšť, přeháňky a bouřky. Ojediněle i silné bouřky. Ranní teploty 19 až 17 °C. Odpolední teploty 24 až 26 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, jen přechodně polojasno, místy déšť, přeháňky a bouřky. Ranní teploty budou klesat na 17 až 15 °C. Odpolední teploty 23 až 25 °C.

Pátek proprší – převládat bude zataženo, postupně na většině území s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i s bouřkami. Ranní teploty budou klesat na 16 až 14 °C. Odpolední teploty 22 až 24 °C.

Také v sobotu bude převládat velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Srážky budou ustávat až ve večerních hodinách. Ranní teploty budou klesat na 16 až 14 °C. Odpolední teploty 22 až 24 °C.

V neděli bude oblačno, jen přechodně polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 16 až 14 °C. Odpolední teploty se sotva dotknou letní hodnoty – bude 23 až 25 °C.

Fotogalerie
40 fotografií