Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bouřky devastují Česko: Evakuaci půlky obce zapříčinilo přetečení hráze rybníka

Autor: DH - 
12. července 2021
11:37

V noci z neděle na pondělí řádily v celé České republice poměrně silné bouřky. V obci Nová Ves na Havlíčkobrodsku přetekla hráz rybníka a voda zaplavila šest domů. Hasiči museli evakuovat 20 osob. Bouřky pak řádily i na Chrudimsku, kde voda vyplavila mateřskou školku.  

Nebývale silné bouřky zasáhly především právě Vysočinu a oblast okolo Havlíčkova Brodu. Tamní hasiči měli do 22:00 na kontě přes dvacet výjezdů. V noci potom zasahovali společně s plynaři a elektrikáři v Nové Vsi. Kvůli vodě z rybníka preventivně evakuovali 20 osob. Ty pak podle mluvčí hasičů spaly u příbuzných.

Během minulého týdne v oblasti Vysočiny také vydatně pršelo, a to natolik, že muselo být nouzově evakuováno několik dětských táborů.

K mimořádné události pak museli vyjíždět i hasiči z Chrudimska do obce Seč. Zasahovali tam v mateřské školce, kde se do sklepa dostávala dešťová voda. Naštěstí vše vyřešilo pouhé vyčištění odtokového kanálku. Hasiči pak například museli odčerpávat vodu i z nádrže ve Vápenném Podolu, kde přetékala hráz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi