Už v pátek k nám bude proudit studený vzduch od severozápadu. Bude oblačno až polojasno, na severu území místy, jinde ojediněle přeháňky. Zpočátku dne na východě až zataženo s deštěm. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty vystoupí na 18 až 22 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h.

O víkendu zejména na severu území s deštníkem

Během víkendu očekáváme více oblačnosti na severu a severovýchodě území. V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Na severu a severovýchodě území oblačno až zataženo a srážky četnější. Ranní teploty budou klesat na 12 až 8 °C. Odpolední teploty vystoupí na 18 až 22 °C, na severu se budou pohybovat kolem 16 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V neděli bude převládat oblačno, zejména na severu ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 11 až 7 °C. Odpolední teploty vystoupí na 14 až 18 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h.

Nový týden přinese přízemní mrazíky

Na počátku příštího týdne půjdou teploty ještě níž - i v nížinách budou klesat jen ke 3 °C, a očekáváme ojedinělé přízemní mrazíky. Uděláme první krok do podzimu – astronomický podzim startuje ve středu 22. září. V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Odpolední teploty se zastaví na 12 až 16 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 7 až 3 °C. Odpolední teploty 12 až 16 °C. Ve středu bude polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Odpolední teploty 12 až 16 °C. Studená rána budou při malé oblačnosti panovat do konce týdne, odpolední teploty půjdou při malé oblačnosti mírně nahoru.

Letošní povedená houbařská sezóna

Prázdniny byly nejbohatší na srážky o roku 2011. Díky dostatku srážek a příznivým teplotám je letošní houbařská sezóna velmi dobrá. V horských oblastech ji ale zřejmě ukončí ranní mráz a i v nižších polohách očekáváme ojedinělé přízemní mrazíky.

Fotogalerie
65 fotografií