V příštím pracovním týdnu půjde teplota rychle nahoru. Ve středu budou odpolední teploty atakovat 20 °C. Pro 20. října je teplotní rekord z pražského Klementina hodně starý, a to z roku 1949. Tehdy tam naměřili 19,7 °C. Také rok 2008 přinášel v tomto období teploty výrazně nadprůměrné.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Pátek bude v rokenrolovém rytmu. Po čtvrtečním přechodu teplé fronty sem před studenou frontou, která postoupí na naše území večer od západu, pronikne teplejší vzduch.

Zpočátku dne bude mlhavo, místy polojasno, na severovýchodě a severu území převážně velká oblačnost a místy přeháňky. Odpoledne začne od západu docházet k přibývání další oblačnosti - frontální, vysoké, postupně se k tomu přidá i déšť nebo přeháňky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C. Zpočátku dne bude foukat mírný jihozápadní vítr, postupně se bude měnit na severozápadní o rychlosti do 20 km/h.

O víkendu drak létat nebude

V sobotu bude polojasno, zpočátku dne místy až oblačno a přeháňky. Po ránu se budou tvořit na některých místech mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C, místy musíme počítat s přízemními mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 9 až 13 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude převládat polojasno. Po ránu se budou opět místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C a tvořit se budou četné přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 10 až 14 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

V příštím týdnu bude až 20 °C

Příští pracovní týden nebude mít chybu - díky teplému jihozápadnímu proudění budou ve středu nejvyšší odpolední teploty atakovat 20 °C. V pondělí bude jasno až polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 11 až 15 °C.

V úterý deštníky s sebou - bude polojasno až oblačno, postupně až zataženo a občas déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C. Odpolední teploty 11 až 15 °C. Ve středu bude polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou zůstávat vysoko - mezi 9 až 5 °C. Odpolední teploty budou stoupat na 16 až 20 °C. Mírné ochlazení přinese až druhá polovina týdne.

Fotogalerie
55 fotografií