Během nového pracovního týdne nás čekají četnější přeháňky - zejména ve čtvrtek očekáváme místy vydatné a trvalé srážky, kdy se srážkové úhrny mohou šplhat až na 50 mm/24 hodin. Na horách se budou přechodně vyskytovat srážky smíšené nebo sněhové. A mnoho slunečních paprsků si z pohledu výhledu počasí na listopad neužijeme v celé jeho první polovině.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Už v pondělí přibalte deštník

Už v pondělí bude přes Česko přecházet vlnící se studená fronta od západu - ukončí teplé jižní proudění, přinese přibývání oblačnosti a déšť. V Čechách bude od západu docházet k přibývání oblačnosti už od rána, na Moravě a ve Slezsku bude pondělní ráno ještě jasné až polojasné, ojediněle s mlhami. Během odpoledne se v Čechách k velké oblačnosti přidá déšť nebo přeháňky, na východě území začne teprve oblačnosti přibývat a místy přeháňky tam očekáváme až večer.

Odpolední teploty se budou v Čechách pohybovat od 9 do 13 °C. Na východě území mezi 15 až 17 °C. Deštivá bude noc na úterý - a na vrcholcích Šumavy se bude déšť měnit na sněžení. 

V úterý bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne bude od západu docházet k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Odpolední teploty vystoupí na 7 až 11 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku dne ojediněle, během odpoledne občas déšť nebo přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 7 až 11 °C. 

Ve čtvrtek se musíme připravit na vydatné srážky

Čtvrtek bude na srážky nejbohatší den - bude zataženo, s deštěm, místy vydatným a trvalým. Na českých horách i srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C. 

V pátek bude oblačno až zataženo, místy přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh, smíšené nebo sněhové. Odpoledne začne docházet k ubývání oblačnosti a k ustávání srážek. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C. Odpolední teploty se zpravidla nedostanou přes desítku – zůstanou na 5 až 9 °C. 

Vysoká oblačnost začne ubývat až o víkendu

V sobotu bude oblačno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 °C. V neděli bude polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 3 až -1 °C. Odpolední teploty 6 až 10 °C, při mlze chladněji.

Jak bude v listopadu?

Listopad je měsíc s nejkratší délkou slunečního svitu u nás, průměrná délka slunečního svitu je jen 49 hodin.

Období od 11.-20.11.: Převážně velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh i sněžení, přechodně od středních poloh déšť se sněhem. Jen přechodně polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 4 až -3 °C. Denní teploty 3 až 9 °C, při malé oblačnosti až 11 °C.

Období od 21.-30.11.: Převážně oblačno, místy s přeháňkami, zpočátku sněhové nebo smíšené od středních poloh, postupně přechodně občasné sněžení nebo déšť se sněhem i v nížinách. Jen přechodně polojasno. Nejnižší ranní teploty 0 až -6 °C. Denní teploty 1 až 6 °C.

Video
Video se připravuje ...

Silný vítr v Praze. (21. října 2021) Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
25 fotografií