Také v pátek k nám bude od jihu proudit teplý vzduch ve vyšších vrstvách atmosféry a teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat až kolem 12 °C. V pátek bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Během dne místy jasno až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, při vyjasnění a slabém větru klesnou až na -2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C, pod nízkou oblačností bude kolem jen kolem 5 °C.

V sobotu v Čechách deštník s sebou

Během soboty počasí u nás ovlivní od západu rozpadající se studená fronta. Srážky přinese do Čech. V sobotu bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Během dne v Čechách bude docházet k přibývání vysoké oblačností, postupně na většině území očekáváme přeháňky nebo slabý déšť. Na východě území během odpoledne ojediněle až polojasno.

Sledujte příchod deště na radaru Blesku

Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C. Odpolední teploty vystoupí na 4 až 8 °C. V neděli bude zataženo až oblačno, zpočátku dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

Pod inverzí bude i 17. listopad

Hned v pondělí se opět dostaneme pod vliv tlakové výše a postupně do střední Evropy začne proudit teplý vzduch od jihu. Takže inverzi budeme skloňovat i nadále. V pondělí bude zpočátku dne oblačno, místy mlhy. Postupně bude docházet k ubývání oblačnosti až na polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

V úterý už bude ráno a dopoledne převládat zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Na horách a během dne i jinde místy jasno až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, při vyjasnění a slabém větru ke -2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C, pod nízkou oblačností bude chladněji - kolem 5 °C.

A také ve středu bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Během dne místy polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, při vyjasnění a slabém větru klesnou pod bod mrazu – na -2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C, pod mlhou bude kolem 5 °C.

Podzimní počasí v Česku
Autor: Blesk:Tonda Tran TONDA TRAN

Jak bylo 17. listopadu 1989?

V roce 1989 bylo 17.11. o poznání chladněji – po ránu i v Praze teplota vzduchu klesala až ke -4,5 °C, v odpoledních maximech v pražském Klementinu bylo 3,9 °C. Naopak v roce 2019 byl 17. listopad byl ve znamení extrémně vysokých teplot a teplotních rekordů – na východě území teploty i přes 18 °C.

Fotogalerie
16 fotografií