Nejvyšší odpolední teploty se ale stále budou šplhat až na 12 °C. Ochlazení přinese až Svatokateřinský týden – tedy týden od 22. listopadu - nejvyšší odpolední teploty se budou zpravidla zastavovat mezi 2 až 7 °C, po ránu bude mrznout a počítat musíme občas s přeháňkami nebo deštěm, který se bude od vyšších poloh měnit na srážky smíšené nebo sněhové, přechodně může padat déšť se sněhem nebo sníh už od středních poloh. Ale na sněhovou nadílku i v nížinách si zřejmě budeme muset počkat nejméně do prosince. 

Kdy přijde první sníh do nížin? Sledujte radar Blesku

Stále bude šero

Zatímco první dva meteorologicky podzimní měsíce, září a říjen, byly v Česku bohaté na sluneční svit – v září se průměrná délka slunečního svitu pohybovala na 175 hodinách, v říjnu na 170 hodinách, tento listopadový týden mnoho slunce nepřinese.

V pondělí bude zataženo nízkou oblačností, místy mlhy. Odpoledne očekáváme protrhávání oblačnosti místy na polojasno.  Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, při malé oblačnosti na -1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 °C, při polojasnu až na 11 °C.

Úterý bude psát hodně podobný scénář – jen během odpoledne bude polojasno pouze ojediněle. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, při vyjasnění a slabém větru -2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 4 až 8 °C, při polojasné obloze bude kolem 10 °C.

Od středy se bude hodit deštník

Ve středu 17. listopadu bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Postupně bude docházet k dalšímu přibývání oblačnosti a v Čechách se k tomu místy přidá déšť nebo přeháňky. Na vrcholcích hor smíšené. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor sněhové nebo smíšené. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 7 až 11 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Odpolední teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

Ochlazení přinese až neděle – to bude oblačno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C.

Sněhové vločky začneme skloňovat od 22. listopadu

Další pokles teplot přinese čtvrtý listopadový týden. Nejvyšší odpolední teploty se budou zpravidla zastavovat mezi 2 až 7 °C a počítat musíme občas s přeháňkami nebo deštěm, který se bude od vyšších poloh měnit na srážky smíšené nebo sněhové, přechodně může padat déšť se sněhem nebo sníh už od středních poloh. Ale na sněhovou nadílku i v nížinách si zřejmě budeme muset počkat nejméně do prosince.

Video
Video se připravuje ...

Časosběr: Takhle v minulosti sníh zasypal hlavní nádraží v Praze Mall TV