Podle meteoroložky Dagmar Honsové lze očekávat srážky ve všech skupenstvích – od deště, přes déšť se sněhem až po sněžení. „Počítat i nadále musíme s nebezpečnými jevy – po ránu s náledím nebo zmrazky. Přechodně i novou sněhovou pokrývkou. Navíc týden bude větrný – čerstvý vítr bude snižovat naši pocitovou teplotu a v kombinaci se sněžením se budou tvořit sněhové jazyky,“ uvedla.

V pondělí bude proměnlivá oblačnost, zataženo, občas sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -2 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 1 až 3 °C.

V úterý bude přes naše území přecházet teplá fronta. Bude to největrnější den pracovního týdne. Bude oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky, během dne od západu déšť se sněhem nebo déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -2 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 1 až 3 °C.

Ve středu bude zataženo, občas déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 až -1 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 5 až 7 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, občas déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 až -1 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 4 až 6 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas déšť, od středních poloh sněžení. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 až -1 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 2 až 4 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -1 až -3 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 2 až 4 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -1 až -3 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 1 až 3 °C.

Fotogalerie
59 fotografií