Pondělí bude ještě pošmourno. Na obloze se budou honit mraky, místy ještě občas zasněží nebo zaprší. „Večer od severovýchodu ustávání srážek a později místy ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 1 až 3 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s, se bude měnit na severní,” píše ve přepovědi pro Prahu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V úterý se na obloze ukáže slunce. Teploty se přes den se budou pohybovat mezi 0 až +2 °C. Nejnižší noční teploty mohou spadnout až -5 °C a ojediněle silnice a chodíky může pokrýt náledí.

Počasí podle ČHMÚ bude podobné i ve středu. „Bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne od severozápadu až oblačno. Nejnižší noční teploty -5 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +1 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s,“ uvedli meteorologové. 

I ve čtvrtek se na obloze ukáže slunce, ojediněle by ale mohlo slabě zasněžit. Na teplomětu rtuť přes den ukáže teploty mezi 1 až 4 °C.

V pátek by mohly teploty vylézt až k 5 stupňům přes den. Sluníčko zpod mraků ještě vykoukne, ale to bude před víkendem všechno. Sobota i neděle by měla být v metropoli zamračená s teplotami přes den kolem 4 °C.

Fotogalerie
3 fotografie