Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známý politik nechal manželku odklízet sníh po noční šichtě v nemocnici. Pořádně to schytal

Autor: tsv - 
12. ledna 2022
19:28

Uživatelé twitteru se během víkendu spikli proti kanadskému politikovi Jonu Reyesovi poté, co vyfotil svou ženu, jak před domem hrabe sníh. Do odklízení se totiž pustila po 12hodinové směně v nemocnici. Z politika, který si nyní vysloužil reputaci líného manžela, si vystřelilo i několik jeho kolegů. Podle některých navíc Reyes vytvořil falešný profil své ženy, aby se sám sebe zastal a zabránil další vlně kritiky.

Ministr pro ekonomický rozvoj z Manitoby svou ženu vyfotil skrz okno svého domu a strhl na sebe pozornost nejen pohoršených gentlemanů. Uživatelé twitteru začali Reyese okamžitě kritizovat za to, že pozoruje svou manželku, jak v minusových teplotách pracuje na příjezdové cestě, zatímco on sám stojí v pohodlí a teple domova.

„I po dvanáctihodinové noční směně v nemocnici má moje žena energii odhrabávat příjezdovku. Bože, požehnej jí a všem v první linii. Je čas jí připravit snídani,“ napsal k fotografii Reyes. Co bylo původně myšleno jako kompliment, se mu ale nepochybně vymstilo. Na celou událost upozornil server USA Today.

Na fotografii reagovalo kromě agresivních kritiků i nespočet vtipálků, kteří přišli s komickým vyobrazením zákulisí. Jeden z uživatelů pod snímek přidal fotografii muže v županu s šálkem čaje v ruce hledícího z okna a přidal k ní popisek „Měl bych to vyfotit.“.

Další dokonce vytvořil zábavnou koláž dámské ruky poseté puchýři a mužských rukou držících ovladač herní konzole. „Její ruce vypadají takhle, aby ty moje mohly vypadat takhle,“ napsal k fotkám.

K politikovu tweetu se vyjádřil také člen vlády Thomas A. Lukaszuk. „Dámy, vězte, že tohle není vyobrazení každého manžela v politice,“ napsal politik.

Falešný účet a vděk zdravotníkům

Reyesovu fotografii ve svém příspěvku zmínila i jeho žena Cynthia Reyesová. „Jediné, co jsem chtěla dělat, bylo hrabat sníh,“ napsala a přidala emotikon ženy plácající se do čela. Podle některých uživatelů twitteru ale příspěvek na svou obranu zveřejnil sám Reyes, který si měl údajně vytvořit falešný účet pod jménem své manželky.

Kanadský server CBC se snažil s Reyesem provést rozhovor, který ale politik odmítl. K věci se vyjádřil jen v emailu zaslaném redakci. „Moje žena je úžasná doma i v práci. Jsem nekonečně vděčný za ni a za všechno, co dělá. Moc ji miluji,“ napsal ve svém prohlášení Reyes.

„Jsem rád, že se jí dostává celosvětového uznání, které si zaslouží. A slouží to jako připomínka pro všechny – dnes obzvlášť pro mě –, že nikdy nemůžeme udělat dostatek pro to, abychom ukázali náš vděk vůči zdravotníkům,“ uzavřel Reyes.

Takhle to u nás děláme

Svého manžela se po bouřlivém víkendu Cynthia zastala znovu, tentokrát v dlouhém příspěvku, který zveřejnila na svém facebookovém profilu. Podle vlastních slov dorazila domů ze směny, ještě než se stihl zbytek rodiny probudit. Za noc stihla napadat hustá pokrývka sněhu a Cynthia se po klidné směně cítila plná energie.

„Je to osvěžující potom, co na sobě máte celou noc roušku. Počasí bylo mírné, panovalo ticho a klid,“ napsala Reyesová. „Také bych ráda zmínila, že jsem to ráno od sněhu ještě oprášila dceřino auto. A proč ne? Tohle naše rodina dělá. Z vlastní iniciativy pro sebe navzájem děláme hezké věci. Jon rád vaří a já ráda hrabu.“

Video  Řidič v Břeclavi testoval pneumatiky v centru města na sněhu.  - Městská policie Břeclav
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi