Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženě (36) závislé na solárku se na hlavě objevila bulka: Po operaci po ní zůstala obří díra!

Autor: rc - 
21. ledna 2022
20:19

Milovala opálenou pokožku a slunění bylo její život. Nickie Murtaghová (36) chodila do solária a nepoužívala ani opalovací krém. Jednoho dne si všimla bouličky na temeni své hlavy. Lékaři ji ubezpečovali, že se nejedná o nic vážného. Po dovolené se její stav ale zhoršil a dermatolog jí nakonec řekl, že má rakovinu. Po operaci jí zůstala v hlavě obrovská díra!

Roky chodila Nickie Murtaghová do solária, kde trávila od osmi až do dvanácti minut. Chodila tam několikrát týdně, aby si udržovala bronzový odstín své kůže, který milovala. Slunila se neustále. Nepoužívala ani opalovací krém, který by ji chránil před nebezpečným zářením.

Rodačka z Londýna si však jednou všimla suché skvrnky na temeni hlavy. Flíček se postupně změnil ve viditelnou bouli. Nickie se bála, co by to mohlo být, a proto navštívila lékaře, který ji však ubezpečil, že se nejedná o nic vážného a nemusí se strachovat.

Šokující zpráva

Nickie proto s klidnou duší odjela na Kanárské ostrovy, kde si užívala slunce na ostrově Tenerife. Na dovolené se ale její stav zhoršil. Na obličeji se jí vytvořily skvrny. Jak popsala Nickie pro britský deník The Sun, zdálo se jí, že s její kůží není něco v pořádku. Znovu proto vyhledala lékaře, který jí opět řekl, že to neznamená nic vážného. Nickie si ale trvala na svém a chtěla, aby jí bouli na hlavě odstranili. „Lékaři mi řekli, že to bude kosmetický zákrok a budu si ho muset proto zaplatit,“ řekla Nickie s tím, že ji poslali k dermatologovi, kde se dozvěděla zdrcující zprávu.

Vyšetření ukázala, že se jedná o rakovinu. „Bylo to děsivé. Nabídli mi, že mohu podstoupit radioterapii nebo operaci. Vybrala jsem si operaci, protože se mi to zdálo být méně invazivní,“ vysvětlila s tím, že jí při operaci museli vzít kožní štěp ze stehna, což popsala jako nejhorší část, jelikož stehno neustále krvácelo. Na hlavě zbyla po bouli obrovská díra. „Bylo to strašné. Vypadalo to, jako bych dostala kulku do hlavy. V té oblasti mi nechtějí růst vlasy, protože kůže je ze stehna a také jsem v tom místě ztratila veškerý cit,“ dodala s tím, že se rozhodla nosit klobouky a používat opalovací krém.

VIDEO: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?

Zobrazit celou diskusi