„Hlídka blanenských dopravních policistů se ho rozhodla zkontrolovat v Sebranicích, řidič ovšem o kontakt nestál a začal policii ujíždět po silnici na Letovice,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Sněhem v šortkách

Řidič při prchání klidně přejížděl dvojitou plnou čáru. Zřejmě věřil, že policisty setřese. Když mu záměr nevyšel, zkusil jim uniknout jízdou po cyklostezce. „U Drválovic pak odbočil na polní cestu a nakonec zapadl se superbem do potoka,“ pokračoval policejní mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž se zákazem řízení ujížděl policistům na Blanensku. Policie ČR

Muž se ale ani i tak nechtěl vzdát. „Pokračoval po svých zasněženým lesem. Vzhledem k jeho oblečení, které čítalo šortky a lehkou mikinu, to asi nebyl příjemný zážitek. Policisté ho zadrželi při pátrací akci v lese asi 100 metrů od vozidla,“ upřesnil Šváb.

Orientačním test na drogy mu vyšel pozitivní. „Lékařské vyšetření ale odmítl. Za to ho čeká další sankce. Kromě maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zodpovídat i z neoprávněného užívání cizí věci. Auto měl totiž v servisu jen opravovat. Majitelka poničeného vozu škodu asi jen tak nepřejde,“ dodal mluvčí.
Fotogalerie
8 fotografií