V pátek bude počasí u nás pod vlivem tlakové výše se středem nad Velkou Británií. Také v pátek bude jasno, na Karlovarsku skoro jasno. I nadále platí, že bychom se před slunečními paprsky, zejména přes poledne, měli chránit - tj. používat opalovací krémy, pokrývku hlavy a sluneční brýle.

Sledujte počasí na radaru Blesku

A teploty budou opět vysoko - nejčastěji se zastaví mezi 14 až 18 °C. Naposledy jsme takto vysoké teploty skloňovali před 12 lety. Vát bude pouze slabý - převážně proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.  

O víkendu bude více oblačnosti na severu území

Také o víkendu budeme potřebovat sluneční brýle. Přechodně oblačno bude pouze na severu území. V sobotu bude jasno až polojasno, na severu území až oblačno. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

V neděli bude jasno až polojasno, na severu až oblačno. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C. Vát bude o víkendu slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.  

Příští týden přinese výrazné ochlazení

Hned v pondělí ale přijde změna – od severu sem pronikne studený vzduch a sněhové vločky se budou vyskytovat už od nadmořské výšky 600 m nad mořem. Odpolední teploty se budou zastavovat nejčastěji mezi 5 až 10 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno, během dne přibývání oblačnosti, na severu místy déšť, na horách sněžení. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C, během dne ochlazování.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

Jak zvládnout změnu zimního času na letní?

Blíží se změna zimního času na letní. Během noci ze soboty na neděli se ručička ve 2 hod posune na 3 hodinu. Hodina může pořádně zatížit náš vnitřní biorytmus. Zejména u citlivých jedinců může přinést zvýšenou únavu, špatný spánek, nechutenství, zhoršenou koncentraci (zvýšení dopravních nehod) nebo výkyvy krevního tlaku.

Zkusme se na změnu času připravit: už několik dnů dopředu chodit dříve spát a připravit se tak na chybějící hodinu, pomalu posunovat i čas večeře, vynechat těžká jídla, alkohol, trávit co nejvíce času venku, zařadit relaxační koupele, masáže a bylinkové čaje.

Fotogalerie
63 fotografií