Ochlazení budeme skloňovat ve všech pádech. V pátek bude převládat velká oblačnost - zataženo až oblačno, během dne na většině území občas dešťové přeháňky nebo déšť, od 400 m srážky smíšené nebo sněhové, během večera déšť se sněhem i v nížinách. Na horách bude sněžení i trvalé. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C, na jihovýchodě kolem 6 °C, pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý severovýchodní vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 km/h.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Víkend ve znamení zimy

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách během dne i srážky smíšené. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. V neděli bude oblačno až zataženo, zpočátku dne na horách místy sněhové přeháňky. Odpoledne ustávání srážek a částečné protrhávání oblačnosti. Ranní teploty budou klesat na -1 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

Dubnové počasí bude aprílové

Začátek letošního dubna bude nejchladnější za posledních 9 let. A i poté si letošní dubnové počasí bude dělat, co chce - přinese aprílové počasí. Srážek ale bude o poznání více než v březnu. Teploty půjdou nahoru jen pozvolna.

V období od 4.-10.4. bude většinou oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku období sněžení nebo déšť se sněhem od vyšších poloh, postupně se bude hranice sněžení zvedat a na konci období očekáváme sněžení pouze na vrcholcích hor. Polojasno jen přechodně. Ranní teploty zpočátku období -1 až -7 °C, postupně 3 až -3 °C. Denní teploty zpočátku období 3 až 7 °C, postupně až kolem 10 °C.

V období od 11.-20.4. bude oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, na vrcholcích hor přechodně i srážky smíšené. Ve druhé polovině období ubývání oblačnosti i srážek. Ranní teploty 6 až -1 °C. Denní teploty 8 až 15 °C, koncem období kolem 18 °C.

V období od 21.4.-30.4. bude polojasno až oblačno, místy občasné přeháňky. Ranní teploty 8 až 2 °C. Denní teploty 16 až 23 °C.

Průměrná měsíční dubnová teplota (let 1981-2010) se pohybuje na 7,9 °C, průměrné srážkové úhrny 42 mm, délka slunečního svitu je na 156 hodinách.

Fotogalerie
35 fotografií