Pondělní ráno přinese mráz zejména do Čech – nejnižší teploty naměříme na Karlovarsku – tam budou teploty klesat až k -5 °C. Odpolední teploty už budou přece jen vyšší, v porovnání s víkendem – zastaví se mezi 8 až 12 °C. Jinak bude polojasno až oblačno, po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Zpočátku dne se mohou na severovýchodě území ojediněle vyskytnout přeháňky  - ty budou zpočátku převážně sněhové.

V úterý bude polojasno nebo skoro jasno. Po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Ranní teploty budou opět na většině území klesat pod bod mrazu – na 0 až -5 °C, ale odpolední maxima porostou rychle nahoru a to díky teplému jižnímu proudění – teploměr ukáže na 14 až 18 °C, na jihozápadě až na 19 °C.

Počasí sledujte na radaru Blesku

Po 14 dnech se vrátí dvacítky

Díky tlakové výši se můžeme těšit na slunečné počasí také ve středu - bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C, na severovýchodě kolem 0 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno nebo skoro jasno. Odpoledne a večer od severozápadu přibývání oblačnosti a postupně déšť nebo přeháňky. Počasí u nás začne ovlivňovat studená fronta. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

Jsou Velikonoce svátky jara?

V pátek bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studená fronta – oblačnosti i srážek bude hodně a teploty půjdou dolů. Bude oblačno až zataženo, postupně na většině území déšť nebo přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 °C.

A ochlazovat se bude i nadále. V sobotu bude proměnlivá oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, na horách í srážky smíšené, na vrcholcích hor sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

V neděli bude oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh, srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C.

Na velikonoční pondělí bude oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

Fotogalerie
53 fotografií