Tlaková níže bude postupovat dále do Evropy východní a do Česka na počátku posledního dubnového týdne pronikne studený vzduch od severozápadu. První polovina týdne přinese podprůměrné teploty, v pondělí se budou na vrcholcích Krkonoš srážky dešťové měnit na déšť se sněhem a od úterý do konce pracovního týdne se musíme připravit na přízemní mrazíky.

Také v pondělí bude oblačnosti a srážek stále dost. Bude zataženo až oblačno, s přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty budou zůstávat relativně nízko - jen mezi 10 až 14 °C, na Českomoravské vrchovině kolem 8 °C. V úterý bude nejméně oblačnosti hned ráno – až polojasno, během dne bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 10 až 14 °C, na jihovýchodě 16 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Ráno přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C.

Od čtvrtka půjdou teploty nahoru

Uprostřed týdne přinese ubývání oblačnosti výběžek vyššího tlaku vzduchu. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

Srážky začnou přibývat na 1. května

Oblačnosti i srážek začne přibývat v neděli na 1. května. V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. V neděli bude oblačno, odpoledne přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo déšť. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

Letošní duben tak nepřinese jediný letní den – tj. teploty přes 25 °C a z výhledu na začátek května to vypadá, že ho nenaměříme ani v první květnové dekádě. Vloni jsme první letní teplotu naměřili až 2. června. V roce 2020 to ale už bylo 17. dubna, v roce 2017 dokonce už 2. dubna.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Máme chladnější počasí díky utlumené letecké dopravě? Odhalila to meteoroložka Honsová Blesk

Fotogalerie
54 fotografií