Na úterý hlásí meteorologové jasno až polojasno, pouze na Šumavě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a v jižní Čechách se mohou objevil ranní mlhy. Nejnižší noční teploty sestoupí na 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty se naopak budou pohybovat mezi 21 až 25 °C.

Sledujte příchod bouřek na radaru Blesku

Ve středu 11. května bude podle ČHMÚ polojasno až skoro jasno, ráno opět ojediněle s mlhami. Během dne by se při zvětšené oblačnosti mohly objevit v Česku přeháňky. Nejnižší noční teploty hlásí meteorologové mezi 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty nás naopak výrazně zahřejí - bude příjemných až letních 25 až 29 °C.

Bouřky se do Česka mohou dle předpovědi na tento týden přihnat ve čtvrtek. Bude polojasno až oblačno, od západu místy přeháňky a právě eventuálně i bouřky. Nejnižší noční teploty budou vlivem oteplování opět o něco vyšší, než v předchozích dnech - tedy 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 21 až 26 °C, na jihovýchodě opět až 29 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr bude foukat rychlostí 3 až 7 m/s, v bouřkách ale přechodně zesílí.

Ať už jste pověrčiví, a nebo ne, v pátek třináctého nás čeká převážně oblačno, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, zejména v jižní polovině území. Srážky budou ustávat večer od západu a postupně bude ubývat oblačnost. Nejnižší noční teploty o něco klesnou na 13 až 9 °C, na severu a západě až k 7 °C. Nejvyšší denní teploty hlásí ČHMÚ v rozmezí 19 až 23 °C.

Video
Video se připravuje ...

Jak to vypadalo před finále poháru Slovácko - Sparta iSport.cz

Fotogalerie
58 fotografií