Na vysoké teploty upozorňoval už ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). „Včera na naše území začal od jihozápadu proudit velmi teplý vzduch,“ podotkli meteorologové s tím, že ve středu a ve čtvrtek není vyloučené překročení tropických 30 stupňů Celsia. Za letní jsou považovány teploty nad 25 stupňů Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Zároveň ale v Česku platí výstraha před požáry kvůli suchu. „Připomínáme, že vzhledem k slunečnému, teplému a ve čtvrtek i poměrně větrnému počasí očekáváme minimálně dnes a zítra zvýšené riziko vzniku a šíření požárů, a to zejména v severní polovině Čech, kde je na tento jev vydaná výstraha,“ upozornil ČHMÚ.

Ve čtvrtek má být jasno až polojasno, v Čechách nejvyšší teploty 22 až 26 stupňů Celsia. Na Moravě a ve Slezsku 25 až 29 stupňů Celsia. Večer má od jihozápadu přibývat oblačnost, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky.

V pátek bude zpočátku oblačno až zataženo. Na jižní polovině Česka se může vyskytnout déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia.

Fotogalerie
76 fotografií