Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tomášek z Orlickoústecka spěchal na svět: Narodil se ještě před příjezdem záchranářů. S porodem pomohl tatínek

Malý Tomášek z Orlickoústecka spěchal na svět: Narodil se ještě před příjezdem záchranářů
Malý Tomášek z Orlickoústecka spěchal na svět: Narodil se ještě před příjezdem záchranářů  (Autor: ZZS Pardubického kraje)
Autor: jel - 
26. května 2022
10:19

Ve čtvrtek večer byli záchranáři z Pardubického kraje přivoláni k porodu v chodu. Malý Tomášek však pospíchal na svět a narodil se čtyři minuty před tím, než dorazili na místo. S porodem pomohl duchapřítomný tatínek. 

O radostné zprávě informovali pardubičtí záchranáři na sociální síti. Jejich operační středisko přijalo telefonát o probíhajícím porodu v 18:20. Zatímco sanitka z Žamberka a vůz s lékařem z Červené vody ihned vyrazily za pacientkou, operátorka telefonicky radila rodičům, jak si počínat. 

Díky ní nakonec maminka za asistence tatínka porodila sama. „Čtyři minuty před příjezdem RZP posádky na místo porodila maminka zdravého chlapečka Tomáška,“ popsal tiskový mluvčí ZZS Pardubického kraje Aleš Malý na sociální síti. „Zdravotnická posádka po příjezdu dokončila porod ošetřením novorozence a rodičky a zajistila oběma nezbytnou péči,“ doplnil.

Rodička i s miminkem byla následně převezena do orlickoústecké nemocnice. Zdravotníci na závěr popřáli malému chlapečkovi mnoho zdraví a štěstí do života.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi