Páteční den bude ve znamení přechodu studené fronty od severu. A po jejím přechodu sem pronikne studený vzduch. Oblačnosti začne na severu území přibývat už brzy ráno, během dopoledne se velká oblačnost rozšíří na většinu území, během odpoledne počítejte postupně na většině území s deštěm nebo přeháňkami.

Počasí sledujte na radaru Blesku

Později odpoledne a večer začne ale od severu oblačnosti ubývat a srážky ustávat. Teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C, na jižní Moravě až 25 °C. Foukat bude čerstvý západní vítr místy s nárazy až kolem 55 km/h, večer bude slábnout.

Neděle zahrozí přízemními mrazíky

Relativně chladný bude i poslední květnový víkend. V sobotu bude oblačno až polojasno, zejména na severu území místy přeháňky, na vrcholcích Krkonoš srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti s nárazy až kolem 55 km/h.

V neděli bude oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky, na vrcholcích Krkonoš smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 7 až 3 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Začátek meteorologického léta bez letních teplot?

A studené bude rovněž pondělní ráno – ojediněle se budou i nadále tvořit přízemní mrazíky. Také oblačnost na počátku příštího týdne bude hodně proměnlivá – i nadále musíme počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřkami.

Závěr května bude podobně studený jako ve dvou posledních letech. V pondělí bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Denní teploty 15 až 19 °C. V úterý bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 18 až 22 °C. Ve středu 1. června startuje meteorologické léto, bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C.

Video
Video se připravuje ...

Obloha před bouří nad Dobřany na Plzeňsku Čtenářka Blesku

Fotogalerie
72 fotografií