A vypadá to, že počátek příštího týdne přinese ty nejteplejší červencové teploty, které se budou zastavovat až na 38 °C. I takové teplotní výkyvy k červenci v Česku patří. Na vlnu veder se připravuje také Evropa západní.

Také v pondělí k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu, který přinese podprůměrné teploty. Oblačnost bude proměnlivá - od skoro jasné oblohy po zataženou, přeháňky během dne očekáváme zejména na východě a západě území. Odpolední teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě na 23 °C.

V úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

Ve středu bude polojasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 26 až 30 °C.

Srážek mnoho nebude

Během čtvrtka počasí u nás ovlivní frontální systém, ojediněle očekáváme i bouřky. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a ojediněle bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 25 až 29 °C, na východě území až 32 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 24 až 28 °C.

Víkend odstartuje tropické dny

O víkendu budeme skloňovat tropické teploty a modrou oblohu. V sobotu bude jasno až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 27 až 31 °C.

V neděli bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 20 až 14 °C. Denní teploty 29 až 33 °C.

Bude až 38 °C

A další nárůst teplot přinese počátek příštího týdne – v odpoledních maximech se budou nejvyšší odpolední teploty pohybovat až na 38 °C. K tomu se přidá jen malá oblačnost. Teploty půjdou dolů až ve druhé polovině pracovního týdne. Také oblačnosti a srážek bude přibývat a místy musíme počítat s bouřkami. Tak studené dny, jako přinesla první červencová dekáda, už ale neočekáváme.  

Fotogalerie
78 fotografií