Odborníci z platformy Meteo Včasné varování zveřejnili znepokojivou predikci počasí na příští týden. Zatímco tento týden se teploty vyšplhají maximálně ke 30 stupňům, týden následující by mohlo být až o deset stupňů více.

„Už ve středu 13. července naměříme teploty do 30 stupňů. A oteplovat se bude dál. Třeba příští neděle ukáže nejspíše teploty do 35 stupňů. Pak ale modelové výstupy, doufáme, trošku přestřelují. To by bylo jak z říše fantazie : Pondělí 33 až 40 stupňů, úterý většinou 35 až 43 stupňů,“ píše platforma na svém Facebooku. „To je za cca 9 dní. Reálné teploty v našem výhledu jsou vždy do max 5 - 7 dní. Také je třeba vědět, že modelové výstupy se aktualizují každých 6 hodin. Proto vše upřesníme v dalších dnech,“ dodávají.

Podobně to vidí i meteoroložka Dagmar Honsová. „Mohu potvrdit, že se výstupy modelů shodují na tom, že první polovina příštího pracovního týdne přinese nejvyšší teploty z celého července. To, zda opravdu teploty vystoupí takto vysoko, bude každý nový přepočet modelu upřesňovat. Zatím dávají modely nejvyšší teploty na jižní Moravu, na Prahu v maximech 38 stupňů.“

Následující pracovní týden tedy bude nejlepší strávit v klimatizovaných kancelářích nebo si vzít dovolenou a utéct k vodě, případně do hor nebo skalních měst, kde bývá teplota nejpříjemnější.

Video
Video se připravuje ...

Jak se bránit před extrémními vedry? Videohub

Fotogalerie
38 fotografií