Ve středu 10. srpna nás čeká jasno až polojasno, přechodně může být i oblačno. V noci bude minimálně 9 až 13 °C, v údolích ale mohou teploty spadnout až ke 8 °C. Přes den se oteplí na 24 °C a teploměr může ukázat až 28 °C, jak předpovídají meteorologové z ČHMÚ.

Nižší teploty zaznamenají lidé na severovýchodě Česka, kde počasí nevystoupá nad 25 °C, pocítit mohou i „pouhých“ 22 °C. Příliš se nezahřejí obyvatelé horských oblastí, kde bude ve 1000 metrech 19 °C. Napříč celou zemí bude vát slabý vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Stejná předpověď počasí se očekává i ve čtvrtek 11. srpna. Oproti středě ale bude polojasno, které se během dne změní na oblačno. Východočechy čekají místy přeháňky a ojediněle dokonce bouřky. V noci ale bude opět mezi 9 – 13 °C, přes den až 28 °C, na severovýchodě přibližně o 2 stupně chladněji.

Sledujte radar Blesku

Pátek znovu přinese oblačno, občas přeháňky a vzácně i bouřky. Teploty se budou udržovat na 9 – 13 °C v noci. To se změní přes den, kdy teploty vyrostou na 24 až 28 °C. Menší horka tentokrát čekají obyvatele jihozápadních částí, kde přijdou teploty mezi 22 – 25 °C.

Během soboty se může polojasno a oblačno změnit v denní přeháňky, objevit se mohou i bouřky. Noční teploty budou vyšší, teploměr ukáže mezi 10 až 14 °C. Oproti předchozím dnům se přes den ještě víc oteplí, horka vystoupají až k 30 °C, minimálně bude 25 stupňů. Stejně jako v předchozích dnech se objeví slabý vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Video
Video se připravuje ...

Bouřka v Horoměřicích smetla pouť Obec Horoměřice

Fotogalerie
68 fotografií