V Česku začíná vládnout podzimní počasí. Dnešek ještě přinese závan léta, kdy nejvyšší denní teploty vyšplhají až na 28 °C, na západě Čech kolem 20 °C. Nejtepleji bude na Moravě a ve Slezsku, na horách bude naopak chladněji a teplota zde nejspíše nestoupne nad 17 °C. Nejnižší noční teploty se odhadují na 16 až 12 °C.

Zatímco přes den bude oblačno až zataženo, postupně se bude počasí horšit. Meteorologové očekávají přeháňky, které se promění v bouřky. V platnosti je i výstraha s nízkým stupněm nebezpečí, jak se píše na Českém hydrometeorologickém ústavě. „Při bouřkách ojediněle přívalový déšť s úhrny kolem 40 mm, kroupy nebo nárazy větru kolem 20 m/s,“ dodává pro ČHMÚ meteorolog. Nejprve bouřky zasáhnou celé Čechy, pro které výstraha platí od 11:00 do 18:00. Pak se přesunou na Moravu a Slezsko, kde je výstraha vyhlášena od 15:00 do 21:00.

Sledujte příchod bouřek na radaru Blesku

V pátek by se mělo počasí umoudřit. Očekává se zataženo až oblačno s občasným deštěm. Od jihozápadu se budou mraky postupně trhat. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě a jihozápadě Čech až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Podobné počasí můžeme očekávat i v sobotu, kdy se očekávají i vydatnější deště a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, při zmenšené oblačnosti až 22 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.