Také během noci na pondělí bude oblačnosti i srážek hodně  - převládat bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, od cca 1000 m očekáváme déšť se sněhem nebo sněžení, přechodně se hranice sněžení může i snížit. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C. Deštníky a teplé oblečení se bude rozhodně hodit i během pondělního dne - studené severozápadní až severní proudění to nezvládá. I nadále budeme skloňovat velkou oblačnost - zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor srážky smíšené nebo sněhové. Teploty stále nízko - jen mezi 11 až 15 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky, na vrcholcích hor i srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 10 až 14 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, na východě území místy přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 11 až 15 °C.

Od čtvrtka slunečno, ale studená rána

Díky oblasti vysokého tlaku vzduchu se můžeme od čtvrtka těšit na slunečné dny, jen po ránu se budou tvořit mlhy a nízká oblačnost. A při vyjasnění budou ranní minima klesat jen k 0 °C a očekáváme četné přízemní mrazíky. Až v neděli se vrátí přeháňky.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 13 až 17 °C. V pátek bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 13 až 17 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 14 až 19 °C. V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky. Ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 12 až 16 °C.

Poslední zářijový týden přinese teploty kolem 15 °C

Také poslední zářijový týden přinese polojasnou až oblačnou oblohu, občas přeháňky nebo déšť. V ranních minimech se budou teploty pohybovat kolem 6 °C, v odpoledních maximech nejčastěji mezi 12 až 17 °C. Letní comeback, jako např. v roce 2003, se tak konat nebude.

Je nejvyšší čas na sklizeň zeleniny ze záhonů

Kvůli četným přízemním mrazíkům, které očekáváme od středy, je nejvyšší čas sklidit vše ze zahrádky a to i přes to, že počasí venkovní práci přát nebude. Pro sklizeň úrody je totiž ideální  suchý den. Zatímco sklizeň jablek a ostatních ovocných druhů se doporučuje po ránu nebo večer, takové brambory a cibuli sklízejte přes poledne a klidně je na záhonku nebo na poli nechte chvilku ležet, aby uschly. Při tomto odpočinku jim vyhovuje 15 až 18 °C. K uskladnění vždy vybírejte zdravé plodiny bez plísní a hnilob, ať vám vydrží až do dubna následujícího roku.

Fotogalerie
25 fotografií