Úterý 4. října přinese zataženo až oblačno. Ráno se ojediněle objeví také mlhy. Obyvatelé severovýchodního Česka možná pocítí i přeháňky, zatímco na jihozápad přijde polojasno až skoro jasno. To se během odpoledne a k večeru rozšíří na území celého Česka, předpovídá ČHMÚ.

Noční teploty mohou spadnout až k 7 °C. Ještě studenější noc zažijí Češi na jihozápadě, kde může teploměr ukázat pouhé 4 °C. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 14 až 18 °C.

Moc si je však „neužijí“ obyvatelé horských oblastí, v 1000 metrech se bude teplota pohybovat kolem 9 °C. Úterý bude doprovázet mírný mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, ten k večeru zeslábne.

Počasí sledujte na Radaru Blesku

Ve středu 5. října už se objeví polojasno. Spíš vzácnější mlhy opět přijdou hlavně ráno a dopoledne, spolu s nimi možná zaznamenáme také nízkou oblačnost. V noci nás výjimečně navštíví přízemní mrazíky, jinak teploměry ukážou od 2 do 6 °C. Naopak přes den tepleji než v úterý, předpovědi mluví dokonce o 22 °C. Mírný jižní vítr nepřesáhne rychlost 6 m/s.

Čtvrtek 6. října bude znovu doprovázet jasno až polojasno. Přechodné oblačno mohou vystřídat přeháňky. Budou ale spíš ojedinělé stejně jako ranní mlhy, které spolu s nízkou oblačností zaznamenají zejména Moraváci. Noční teploty se oproti předchozímu dnu zvýší, a to na rozmezí 7 až 11 °C.

Denní teploty se budou stejně jako předchozí den pohybovat mezi 18 až 22 °C. Stejně tak i mírný větřík, který večer zeslábne.

Fotogalerie
60 fotografií