Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pátrání po Janě s Adámkem (3) v Krkonoších je stále bezvýsledné: Hledal je i vrtulník

Autor: nec, ČTK, rc - 
1. ledna 2023
18:12

Ani nedělní rozsáhlé pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté Janě a jejím tříletém synovi z okresu Praha - západ výsledek nepřineslo. Od rána do setmění po nich v terénu, stejně jako v sobotu, pátralo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Díky zlepšenému počasí policie do pátrání od 09:00 zhruba na pět hodin nasadila i vrtulník, který v sobotu kvůli silné mlze nešel použít. ČTK to řekla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová. Policie v pátrání podle ní pokračuje.

Policisté, hasiči a horští záchranáři stejně jako v sobotu pátrali v okolí Pece pod Sněžkou. Prohledávali i obtížně přístupná místa například v Modrém dole, v okolí Pražské boudy nebo v hřebenových partiích kolem Pece pod Sněžkou.

Používali lyže a čtyřkolky, pomáhala jim i desítka psů. Právě v Peci pod Sněžkou byl 27. prosince pohyb ženy s dítětem zaznamenán naposledy.

V pondělí policie počítá s opětovným pátráním v terénu za pomoci hasičů a horské služby. V případě příznivého počasí bude opět připraven i vrtulník. "Současně prověřujeme všechny možné okolnosti a varianty zmizení ženy a jejího dítěte," uvedla mluvčí.

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna v pátek odpoledne na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se žena ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

Video  Záchranné složky pátrají v Krkonoších po pohřešované Janě a jejím synovi.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. S ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale v pokoji měla žena své věci.

Policie žádá svědky, aby informace k pohřešované ženě a jejímu synovi zavolali na linku 158 nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

Pátrání zatím bezvýsledné

V sobotu po ženě a dítěti pátralo 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Pátrali v Peci pod Sněžkou a v jejím okolí. ČTK to řekla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová.  V Peci pod Sněžkou se žena ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

Policie prověřila řidiče autobusů a taxislužeb, kteří přepravu pohřešované dvojice nepotvrdili. „Od občanů přijímáme telefonáty s různými informacemi, které okamžitě prověřujeme. Bohužel ani jeden z telefonátů nevedl k nalezení pohřešovaných,“ uvedla mluvčí.

Uživatel_5400439 ( 2. ledna 2023 20:57 )

I když zdánlivě hezké počasí vyzývalo k bezstarostné procházce pohořím pod Sněžkou, cesta i tak nebyla bezpečná a ideální..

Osobně jsem absolvoval výstup a sestup v nočních hodinách.

Neustále jsem se musel koukat pod nohy, protože cesty byly zledovatělé a k uklouznutí stačilo málo. Jen si představte zesnulou Janu, jak se snaží dostat z vrcholku hory společně se svým tříletým synem a saněmi. Pokud měla syna v náručí, mohla uklouznout a zřítit se z jednoho ze svahů..

Prakticky je možné že se zabili na saních..

Turistické značení se klikatilo několika cestami, a pokud se sesunula Janě vybil telefon a s tím i baterka, tak nemohli vidět dále než pár desítek cm před sebe.

.. zdánlivě bezpečné hory, jsi ve svém nepředvídatelném terénu vyžádaly další oběť.

.. osobně by mě zajímalo, kudy vedly její poslední kroky.

Yarda ( 2. ledna 2023 07:52 )

Koukal jsem na článek "Promluvil otec Adámka a muž Jany: Okolnosti zmizení jsou citlivé" ale je prémiový a tam nemohu.
Asi se ví něco co se v normálních zprávách nedočtu.
Koukal jsem, jak daleko je z toho penzionu kde byli ubytovaní ke Kolínské boudě kde měl být naposled zachycený signál z jejího mobilu. Trochu to tam znám, nedovedu si představit, že by to paní mohla ujít s tříletým dítětem.

.tg.bb ( 1. ledna 2023 23:46 )

.tg.bb ( 1. ledna 2023 23:45 )

Ne, je to Džejn. Márplová. Osobně.

dietr ( 1. ledna 2023 20:47 )

podezdřelému č. 1 zabavit mobil a PC, jestli není vůl, tak smaže stopy a zdrhne do Pšonska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání