Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ohňostroj v Olomouci zapálil střechu diskotéky: Uvnitř se bavily desítky lidí

Autor: rc, inf, mah - 
1. ledna 2023
10:50

Napilno měli o silvestrovské noci hasiči z Olomouce. Vyjížděli až k šestnácti požárům! Plameny zachvátily na Nový rok i střechu místní diskotéky v samotném centru města. Požár způsobila zábavní pyrotechnika! Oheň se ale podařilo rychle uhasit a nikdo při něm nebyl zraněn.

Plné ruce práce měly o silvestrovském večeru záchranné složky. Zvýšený počet výjezdů zaznamenali i olomoučtí hasiči, kteří zasahovali až u 16 požárů. „Od 18:00 31. prosince 2022 do 7:00 1. ledna 2023 jsme řešili napříč Olomouckým krajem 21 událostí. Z toho jsme zasahovali u 16 požárů a jedné dopravní nehody,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová v prohlášení.

Jen šest minut po půlnoci zasahovali hasiči v obci Mikulovice, kde začaly hořet vzrostlé túje na zahradě. Příčina požáru se vyšetřuje a škoda se vyšplhala na 20 tisíc. Tím však výjezdy neskončily.

Požár na diskotéce

Požár vypukl i v samotném centru Olomouce, kde začala hořet střecha místní diskotéky. Tou dobou se uvnitř bavili ještě lidé. K požáru hasiči vyjížděli kolem třetí hodiny ráno.

„Jednalo se o požár menšího rozsahu ve dvorním traktu nad kancelářskými prostory místní diskotéky. Díky pohotové reakci personálu a jejich hasební činnosti se plameny nerozšířily ze střechy kanceláře na další části rozlehlého objektu. Příčinou je dle našeho vyšetřovatele nedbalost při používání pyrotechniky,“ uvedla v prohlášení mluvčí s tím, že se podařilo požár rychle zlikvidovat a obešel se bez zranění. Prostory diskotéky tak nebylo nutné evakuovat.

O silvestrovské noci zasahovali hasiči ještě u požárů popelnic, kontejnerů a odpadu.

Auto narazilo do stromu

Hasiči zasahovali i u dopravních nehod. K jedné z nich došlo na Silvestra před 19. hodinou mezi obcemi Šternberk a Krakořice. Auto tam narazilo do stromu. Při nehodě se zranila jedna osoba, která skončila v péči záchranářů.

Video  Při požáru v Lubojatech se zranily dvě ženy, na místě přistával vrtulník.  - Hasiči Ostrava
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání