Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janu (†40) s Adámkem (†3) hledaly stovky lidí: Obrovská pátrací akce den po dni

  • Autor: VaB - 
    2. 1. 2023
    18:29

    Několikadenní intenzivní pátrání po Janě K. (†40) a jejím synovi Adamovi C. (†3) dopadlo tragicky. Horská služba je při pátrací akci našla na Růžové hoře mrtvé. Stovky lidí dvojici hledaly od 30. prosince. Jak se smutný případ vyvíjel den po dni?

  • 1.25. prosince

    V hotelu U Sochorů v Peci pod Sněžkou se ubytovala Jana K. se synem Adamem. V hotelu U Sochorů v Peci pod Sněžkou se ubytovala Jana K. se synem Adamem. | Blesk

    Veterinářka Jana K. z Horoměřic u Prahy odjela se svým tříletým synem autem do Pece pod Sněžkou. Ubytovali se v penzionu U Sochorů. Původně v něm měli pokoj zamluvený až do 30. prosince odpoledne.

    Podle dostupných informací to nebyl jejich první výlet do Krkonoš, Jana je navštívila už loni. Další den se zřejmě nedělo nic podezřelého, matku se synem v penzionu potkala i majitelka Blanka Sochorová.

    Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. | Policie ČR

  • 2.27. prosince

    Majitelka Sochorová je zřejmě posledním člověkem, který Janu K. s Adamem viděl živé. Bylo to v úterý dopoledne. „Paní tu byla normálně se synem na rekreaci. Ubytování měla domluvené už delší dobu a nebylo na ní nic divného. Naposledy jsem je viděla v úterý,“ popsala Blesku.

    Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) skončilo tragicky, oba našli mrtvé. Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) skončilo tragicky, oba našli mrtvé. | Policie ČR

  • 3.28. prosince

    Kamera na přestupní stanici na Růžové hoře zachytila matku se synem. Kamera na přestupní stanici na Růžové hoře zachytila matku se synem. | Blesk

    Následující den zachytila ženu i s dítětem kamera na přestupní stanici lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Policie jejich fotku z kamery zveřejnila až 2. ledna na twitteru pár hodin před nalezením těl.

    Policisté prosili, aby se jim ohlásil kdokoliv, kdo by je mohl vidět. Na fotografii byla vidět matka, za ní šlo její dítě táhnoucí sáňky. Jde zřejmě o poslední záběr, na kterých jsou viděni. Další kamera je podle informací Blesku nezachytila.

    Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. | Policie ČR

  • 4.29. a 30. prosince

    Devětadvacátého měl být v okolí Pece pod Sněžkou zachycen signál z mobilu veterinářky Jany K. V pátek 30. prosince odpoledne se na policejní stanici v Libčicích nad Vltavou ve středních Čechách dostavil manžel zmizelé Jany a otec Adámka. Policistům řekl, že pohřešuje svou partnerku a syna.

    Foto: 

    Ve stejný den večer zavolala na obvodní oddělení policie v Peci pod Sněžkou majitelka penzionu Blanka Sochorová. Uvedla, že se u nich 25. prosince ubytovala pohřešovaná žena a že ji naposledy viděla v úterý. V pátek odpoledne měla ukončil pobyt, pokoj byl ale zamčený a plný jejich osobních věcí. Před hotelem zůstalo Janino auto.

    Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. | Policie ČR

  • 5.31. prosince

    V Krkonoších začala jedna z největších pátracích akcí, které tyto hory pamatují. Pohřešovanou dvojici hledalo 80 policistů, hasičů i horských záchranářů. Zapojili se i psovodi. Policisté, kteří akci řídili, do Prahy poslali požadavek o vzlet vrtulníku s termovizí. Špatné počasí v okolí Pece pod Sněžkou ale znemožnilo jeho nasazení.

    Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
    Video se připravuje ...

    Zároveň s tím policie nasadila i tým STOPA (Stálý – Tým – Opatření – Pátrání – Akce, pozn. red.). Okolí Pece pod Sněžkou prohledávali záchranáři na čtyřkolkách, šestikolkách, lyžích, autech i pěší. Kriminalisté zjišťovali poznatky od veřejnosti. Nikdo z turistů, řidičů autobusů nebo taxikářů ale dvojici neviděl. Jako by se po nich slehla zem…

  • 6.1. ledna

    Na Nový rok se do Pece pod Sněžkou opět stáhly desítky policistů a horských záchranářů. Ráno se před stanicí horské služby domluvily na postupech, následně se do terénu rozjely čtyřkolky, policejní auta a dodávky.

    Z Prahy už konečně mohl přiletět i policejní vrtulník. Piloti se zaměřovali na lokalitu kolem Černé hory, Pece pod Sněžkou, Richterových bud, Obřího i Modrého dolu.

    Video  Pátrání po Janě s Adámkem pokračovalo i v pondělí 2. ledna.  - Horská služba ČR
    Video se připravuje ...

    Ani v neděli nechyběli policejní psovodi a specialisté z horské služby. Celé pátrání naopak ztěžuje složitý a členitý terén, zledovatělé plochy nebo silný vítr. Kvůli němu nakonec museli piloti vrtulníku pátrání asi po pěti hodinách ukončit, silný vítr jim neumožnil další akci.

    Pátrací akce probíhala až do nočních hodin.

  • 7.2. ledna

    Oblast, kde horská služba objevila těla Jany a Adámka. Oblast, kde horská služba objevila těla Jany a Adámka. | Blesk

    Do Pece se opět stáhli policisté a záchranáři, sešlo se jich asi 150. Po společné poradě si rozdělili úseky pátraní, tentokrát byl jejich cílem skalní masiv Sněžky. Do akce se opět zapojil policejní vrtulník.

    Většina pátračů je tvořena z členů horské služby, kterým pomáhali i jejich kolegové z polské strany. Kromě policistů se dále zapojili i hasiči. Kromě masivu se zaměřili také na Růžovou horu směrem k Portášovým Boudám nad Velkou Úpou. Záchranáři vytvářeli rojnice po obou stranách.

    Odpoledne pak přišla velice smutná zpráva. Horští záchranáři matku i s dítětem objevili na Růžové hoře u cesty směrem na Portášky. Oba dva bohužel bez známek života.

    „Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme,“ uvedla policie.

    Jedna z nejrozsáhlejších akcí se tak kolem půl druhé odpoledne ukončila s tragickým koncem. Příčinu smrti dvojice bude vyšetřovat policie. Nařízena byla i soudní pitva. 

    Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. Pátrání po Janě (†40) a Adámkovi (†3) dopadlo tragicky, oba našli mrtvé. | Policie ČR

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání