Už v pátek večer napočítali hasiči 40 výjezdů. „Vítr lámal stromy, které padaly na silnice i železnici. Desítky zlámaných kmenů a větví omezily dopravu v okolí Brna, na Blanensku, Vyškovsku, Hodonínsku, Znojemsku a Břeclavsku. V nejvíce postižených úsecích nemohly projet auta, ani vlaky,“ uvedli hasiči na svém webu.

Nejvíc výjezdů: Blansko, Brno-venkov

K nejvíce událostem vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči v okrese Blansko (17 událostí), Brno-venkov (14 událostí) a další okresy byly v jednotkách zásahů.

V Klepačově hasiči řešili části popadané střechy z autobusové zastávky. Výškovou techniku jsme využili nejen k odstranění plechové střechy v obci Šatov, ale i na Blanensku u pořezu nebezpečně nahnutých stromů.

Počasí udeřilo také v Brně

Na Úvoze spadl ráno před devátou hodinou trolejový kabel mezi zaparkovaná auta. V židenické Jeronýmově ulici se zase zřítil strom přímo na chodník. „Jeho kmen s přibližně třiceticentimetrovým průměrem rozřezali strážníci z poříční jednotky," řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Deset tisíc domácností bez proudu

Kvůli problémům spojeným se silným větrem je na jižní Moravě bez elektřiny 10.500 odběratelů, hlavně v severní části kraje. „Vzhledem k tomu, že vítr stále fouká, mohou hlavně ve východní části našeho distribučního území poruchy i nadále přibývat," uvedl mluvčí E.ON Roman Šperňák.  

VIDEO: Strážníci v Brně pomáhali odstranit následky silného větru

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci likvidovali následky silného větru Městská policie Brno