Lenka F. ze Žďárska se na zavraždění svého manžela domluvila s Jiřím D. a Lenkou D. už v roce 2018. Zaplatila jim i sjednanou částku 300 tisíc korun. „Obžalovaní ji přitom až do jara 2021 přesvědčovali, že se příprava vraždy chystá. Žádali přitom ale ještě další peníze. Takže jim poškozená vyplatila celkově 447 tisíc korun,“ uvedl státní zástupce Jan Fichtner.

Obžalovaní: Vraždu jsem neplánovali!

Manželský pár ale vraždu nespáchal, a to bylo na Lenku F. moc. Zažalovala je proto k soudu. Následně Lenka D. před soudcem Alešem Novotným uvedla. „Cítím se vinna. Odpovídá to realitě.“ Úplně stejně vzápětí vypovídal i její o šest let mladší manžel. Oba tvrdí, že vraždu ve skutečnosti neplánovali.

Státní zástupce původně pro obžalované navrhl pětiletý nepodmíněný trest. Po výzvě soudce na možnou dohodu o vině a trestu se s právními zástupci obviněných dohodl, že bude požadovat pouze tři roky vězení s pětiletou podmínkou. Soud musí nyní dohodu zvážit. Rozhodne v dubnu.

Lenka F. v tomto soudním sporu vystupuje výhradně v roli poškozené, takže jí trest nehrozí. V jiné soudní větvi je ovšem souzena za přípravu vraždy svého manžela. Trest ještě nepadl a je stíhána na svobodě.

VIDEO: Marek P. (30) z Kostelce na Hané se přiznal k brutální vraždě otce Jiřího (†57), bratra Víta (†24) a sestry Anety (†22). Nenáviděl je, protože se mu prý posmívali. 

Video
Video se připravuje ...

Marek P. (30) z Kostelce na Hané se přiznal k brutální vraždě otce Jiřího (†57), bratra Víta (†24) a sestry Anety (†22). Nenáviděl je, protože se mu prý posmívali. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
7 fotografií