„Na D1 ve směru od Olomouce na Ostravu a dále Polsko na 342. km došlo před Klimkovickým tunelem k dopravní nehodě více vozidel se zraněním osob. Na místě zasahují všechny složky IZS, policisté odklání dopravu,“ varovali po 7. hodině ranní, kdy k nehodě došlo, policisté na twitteru.

Silnice byla neprůjezdná ve směru na Ostravu mezi sjezdy do Bravantic a Klimkovic. Objízdná trasa vedla přes Bravantice, situaci komplikovala mlha. Kolony, které dosáhly až 10 km, se začaly pomalu rozjíždět po 11. hodině.

Video
Video se připravuje ...

Hromadná nehoda na dálnici D1 na Novojičínsku ve směru na Ostravu. PČR

Zranění hlavy a páteře

„Tři ženy a dva muži ve věkovém rozpětí 38 až 55 let utrpěli středně těžká poranění hlavy, hrudníku nebo páteře. Dvě děti, chlapci ve věku čtyři a devět let, nejevily známky vnějších poranění. Všichni pacienti byli  transportováni na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Jako na kulečníku

První nehodu měla podle policie způsobit řidička (53) audi, která narazila do kamionu, za kterým jela. Ve velké rychlosti následně narazila i do auta značky Škoda Octavia. Náraz vymrštil audi zpět na kamion a škodovka zůstala převrácená na střeše.

„V tomto momentu se do děje dostává vozidlo Škoda Superb, kdy následuje srážka s již havarovanými vozidly a postupné odhození na další tři vozidla a jejich poškození,“ popsala hromadnou nehodu policistka Sona Štětínská. Celkem havarovalo šest osobních automobilů a jeden nákladní vůz.

V kolonách během dopoledne došlo k dalším třem nehodám, zhruba na stejnémmístě první nehody. Celkem bouralo 14 aut.

Fotogalerie
12 fotografií