Lenka F. ze Žďárska se podle obžaloby chtěla v roce 2018 zbavit tehdejšího manžela, získat společné dítě do péče, inkasovat pojistku a pobírat vdovský důchod.

Nápadu ženy, která má podle znalců snížený intelekt a je snadno manipulovatelná, se chytili její známí Jiří D. a Lenka D. Namluvili jí, že vraždu zajistí u zabijáků z Ruska. Původní cena zněla 300 tisíc.

Tahali z ní další peníze

Další tři roky ji přesvědčovali o tom, že se usmrcení chystá a požadovali po ní další částky. Celkem jim podle obžaloby žena zaplatila bezmála půl milionu korun.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Jan Fichtner k případu objednávky vraždy manžela TV Blesk Zdeněk Matyáš

Žena už pak neměla kde brát, takže ji donutili k prostituci a nakonec jí a jejímu novému příteli pohrozili, že ruští vrahové zabijí i je. Inkasovali dalších více než 300 tisíc korun. Nikdy však neplánovali najmout vrahy a plán uskutečnit. Ženu brali jako lehký zdroj příjmu.

Nízký trest

Dvojici soud uložil shodně tři roky vězení podmíněně odložených na pět let, hrozilo jim až 12 let vězení. „Trest byl uložen pod spodní hranicí sazby, jsou zde podmínky, aby trest byl mírnější,“ uvedl předseda senátu Aleš Novotný. Ohledně náhrady škody soud odkázal Lenku F. na řízení ve věcech občanskoprávních.

Soudce tak udělal tečku za jedním z nejbizarnějších případů posledních let. Manželé Jiří a Lenka určitě ani ve snu nečekali, že žena, které slíbili vraždu manžela, je požene k soudu za to, že vzali peníze a „práci“ neprovedli…

Fotogalerie
5 fotografií