Po relativně chladném prvním květnovém ránu, bude pondělní dopoledne jasné až polojasné. Odpoledne začne od západu docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a postupně se k velké oblačnosti přidá na západě území místy i slabý déšť nebo přeháňky.

Odpolední teploty 15 až 19 °C, v Praze a okolí až 20 °C. Počasí nás bude vyloženě lákat do přírody – ať se vydáte kamkoliv, hodit se bude repelent proti klíšťatům, jejich aktivita je na vysokých hodnotách.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V úterý budeme vytahovat deštníky, pak udeří přízemní mrazíky

Slunečné a suché počasí dlouho nevydrží – už v úterý bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 12 až 16 °C, na severovýchodě kolem 18 °C.

Ve středu a ve čtvrtek se při zmenšené oblačnosti budou po ránu tvořit přízemní mrazíky – teploty v 5 cm nad zemí budou klesat pod bod mrazu. Ve středu bude oblačno až polojasno, na východě území zpočátku dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty 6 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty 12 až 16 °C. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno. Ranní teploty 5 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty 12 až 16 °C.

Od pátku si mnoho slunečních paprsků neužijeme

Z výhledu počasí na konec týdne to vypadá, že druhý prodloužený víkend přinese ještě nižší teploty než ten první. V pátek bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Ranní teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 13 až 17 °C. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 10 až 14 °C. V neděli bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 11 až 15 °C.

Teplotní hitparádu nečekejte nejméně do poloviny května

A na výraznější změnu a nárůst teplot vzduchu to prozatím nevypadá do poloviny května – na letní teploty si tak zřejmě letos počkáme – v roce 2017 byla první letní teplota v Doksanech naměřena až 17. května, naopak v roce 2018 už 12. dubna.

Video
Video se připravuje ...

Kdy je vznik bouřky nejpravděpodobnější? Videohub

Fotogalerie
41 fotografií