V pátek počasí u nás ovlivní od severu slabá studená fronta. Ta se projeví mírným poklesem teplot. Oblačnosti bude i nadále zůstávat málo - skoro jasno až polojasno, pouze na horách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou ojediněle vyskytnout slabé přeháňky. Odpolední teploty budou na letních hodnotách - mezi 19 až 26 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

První meteorologický letní víkend bude slunečný

Počasí u nás bude i nadále pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu, v hlavní roli budou o víkendu opalovací krémy a sluneční brýle. Pokud se vydáte do přírody, tak s repelentem proti klíšťatům, jejich aktivita i nadále zůstává na mimořádně vysokých hodnotách. V sobotu bude jasno nebo polojasno. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. V neděli bude jasno nebo polojasno, během dne na východě území při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty vystoupí na 21 až 25 °C.

Letní teploty a suché dny

Na charakteru počasí se toho v příštím týdnu mnoho měnit nebude – i nadále bude sucho, letní teploty a přeháňky nebo bouřky budou ojedinělé. V pondělí bude jasno nebo polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C. V úterý bude jasno nebo polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C. Ve středu bude jasno nebo polojasno, během dne ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C. Na změnu to nevypadá do konce týdne.

Video
Video se připravuje ...

Zvláštní úkaz na Slovensku: Dálnicí se prohnala písečná bouře Polícia SR - Bratislavský kraj

Fotogalerie
51 fotografií