Čtvrtek 16. května 2024
Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta
Polojasno 23°C

Vzpomínáte na populární partičku z pořadu Tele Tele? Tenhle drsný humor by dnes neprošel!

29. dubna 2024 | 06:00

V počátcích nového milénia se doslova roztrhl pytel se zábavními pořady. Vědomostním a talentovým soutěžím, reality show a sitcomům konkuroval pořad Tele Tele, který TV Nova vypustila na obrazovky v roce 2000. Originalitou a sarkastickým humorem si ihned získal srdce diváků. Velký podíl na tom rozhodně měla dvojice komiků Richard Genzer a Michal Suchánek, kteří se postarali také o scénář.

Originální rosnička Veronika Žilková

„Zítra bude taková mlha, že i ptáci budou chodit pěšky,“ pronesla rosnička Veronika Žilková, která v pořadu parodovala hlavně modelky uvádějící počasí. Komický talent ukázala v rámci Tele Tele nejen v počasí, ale i v Telenovinách, South Pragu nebo třeba v sitcomu Kopečkovic. Kromě toho se podílela také na scénáři. Později pak měla na Primě vlastní talk show Pustit žilou (2008), ten ale zdaleka nedosáhl takového úspěchu.

Autor: Archiv TV Nova

Genzer a Suchánek: Z Tele Tele zamířili do Partičky

O něco úspěšnější bylo proslulé komické duo Richard Genzer (Geňa) a Michal Suchánek (Suchoš), kteří byli také hlavními tvůrci Tele Tele. Nezapomenutelný humor pak společně ještě s Ondřejem Sokolem přenesli do zábavního pořadu Partička, který je postaven na improvizacích herců a přizvaného hosta.

Zatímco Partičku s nadšením přijali diváci i kritici, u předešlého počinu Tele Tele to bylo o něco komplikovanější. Kritika tehdy narážela hlavně na kontroverzi, kvůli které by v dnešní hyperkorektní době pravděpodobně takový formát vůbec neprošel. I přesto zvítězilo Tele Tele v kategorii Pořad roku v divácké anketě televize Nova. Nakonec to ale byla nízká sledovanost, která rozhodla o jeho konci v roce 2007. Před Partičkou pak měli Genzer a Suchánek svou zábavnou talk show Mr. GS, do které si zvali známé hosty.

Autor: Archiv TV Nova

„Čau sporťáku, už máš chlapa?“

Snad nejznámější hláškou, která takzvaně zlidověla, byla otázka: „Tak co, sporťáku, už máš chlapa?“ Přesně na to se ptali sporťáka Cardy Retardy (Josef Carda), když mu předávali slovo v Telenovinách. I když se pořadem proslavil, vzal mu několik jiných hereckých příležitostí, jak sám nedávno přiznal.

Herectví se ale samozřejmě věnoval Josef Carda dál. Později si zahrál třeba ve filmu Rebelové, v Troškově komedii Kameňák nebo v seriálu Ohnivý kuře. Ke konci vysílání Tele Tele ho vystřídal Pavel Kikinčuk, kterého si můžete pamatovat ze Slunce, seno, jahody nebo z Kameňáku. A právě tahle personální změna prý přispěla ke klesající sledovanosti.

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén