Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mostečan během silvestrovských oslav střílel mezi paneláky: Doma měl dalších 14 zbraní

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
4. ledna 2024
10:23

Opravdu špatný a velmi neohleduplný způsob, jak oslavit příchod nového roku zvolil čtyřiapadesátiletý muž z Mostu. Po půlnoci začal mezi panelovými domy střílet z dlouhé samonabíjecí zbraně. Než dorazili policisté, vystřelil minimálně 69 slepých  nábojů. Střelec se pak vymlouval, že je to bezpečnější než pyrotechnika.

Ze zbraně začal muž střílet na Nový rok pět minut po půlnoci v ulici Růžová v Mostě. „Rozhodně nezvolil nejvhodnější způsob, jak oslavit příchod Nového roku, a to nejen k uplynulým tragickým událostem,“ řekl k tomu policejní mluvčí Václav Krieger. Na místo ihned vyrazily hlídky a zadrželi muže, který v době jejich příjezdu sice už nestřílel, ale dlouhou samonabíjecí pušku měl přes rameno.

Kriminalisté zjistili, že než dorazili na místo, muž vystřelil minimálně 69 slepých nábojů ze tří zásobníků. „Muž je držitelem zbrojního průkazu a jednalo se o řádně registrovanou zbraň. Pušku ochránci zákona na místě odebrali a oslavence převezli do cely,“ doplnil Krieger s tím, že pro hlídky bylo velké překvapení, že střelec nebyl pod vlivem alkoholu. 

Policisté následně zjistili, že muž je držitelem celkem patnácti registrovaných zbraní. „Policisté využili svého oprávnění a všechny střelné zbraně 54letému muži odebrali, a to včetně zbrojního průkazu,“ uzavřel mluvčí. A jak střelec zdůvodnil své jednání? Tvrdil, že střelba je bezpečnější než pyrotechnika. Naštěstí během jeho „oslav“ nedošlo k žádnému zranění, i tak mu ale v případě, že skončí před soudem, hrozí až dvouleté vězení.

Video  Povedená trojice si hrála v centru Brna s airsoftovou pistolí.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání