Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prokletý Kunratický les?! Desítky vražd a sebevražd. Naposledy tu šílenec napadl několik lidí

/
  • Muž zadržený kvůli útokům v Kunraticích a v Hostavicích. (26. ledna 2024)
    27. ledna 2024 ● 05:00

    Nejprve našli zavražděného na břehu rybníka v pražských Kyjích, to bylo ve čtvrtek dopoledne. Odpoledne pak chlap sekerou udeřil ženu, která šla s kočárkem v Hostavicích. Místa jsou vzdálena od sebe 1,3 km. A v pátek bylo v Kunratickém lese (9 km od Hostavic) napadeno několik lidí, mezi nimi i senior-běžec (cca 70). Právě v lese, který pamatuje nejrůznější vraždy a sebevraždy, našli muže, který je podezřelý z útoku sekerou a řady napadení v lese.

    Všechny případy mají společného jmenovatele, agresor útočil na hlavu. Krátce po posledním ataku policisté hlásili posun ve vyšetřování: „Právě jsme zadrželi podezřelého z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ženy v Hostavicích.“ Zároveň uvedli, že zjišťují, zda nemá prsty ve vraždě u Kyjského rybníka. Spojitost prý zatím nezjistili, čekají na výsledky pitvy a vyhodnocení zajištěných stop.

    Prokletý Kunratický les?!

    Nejen Klánovický les je místem, kde došlo hned k několika vraždám a sebevraždám. Umíralo se i v Kunratickém lese. 

  • 1.

    2022 Zasněžený oběšenec

    Pražští policisté se 16. prosince 2022 zabývali tragickým úmrtím, ke kterému došlo v Kunratickém lese nedaleko Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Zemřelý muž byl totiž nalezen oběšený na stromě pokrytý nánosy sněhu. Spáchal sebevraždu.

    V Kunratickém lese byl nalezen oběšenec. (16. prosinec 2022)
    Autor: Aktu.cz

  • 2.

    2011 Uřezané ruce v potoce

    Šokující nález! Na břehu pražského Kunratického potoka, který protéká stejnojmenným lesem, na začátku prosince 2011 našel kolemjdoucí dvě uřezané lidské ruce. Místo prohledávaly desítky policistů, včetně policejních potápěčů. Podle některých informací byly nalezené ruce svázány páskou a useknuté v zápěstí. Policie zjistila, že ruce patřily ženě středního věku. Další části těla kriminalisté dále nacházeli na různých částech Prahy. 

    Část jednoho z těl byla nalezena v kunratickém potoce
    Autor: Blesk Jiří Hadač

    Část jednoho z těl byla nalezena v kunratickém potoce
    Autor: Blesk Jiří Hadač

  • 3.

    1935 Karafiáty pro mrtvou milenku

    Online magazín www.krcajzije.cz  popisuje tragickou událost, ke které v Kunratickém lese došlo v roce 1935. V létě mělo mezi mileneckým párem Janem Loušou a Annou Seidlovou dojít nedaleko Krčského lesa, jak se též Kunratickému lesu přezdívá, k hádce. „Ta mu do očí řekla, že s ním chce přerušit styky, neboť se hodlá vrátit ke svému bývalému milenci. To Jana rozčílilo natolik, že ji uhodil a následně uškrtil drátem. Svého činu však začal litovat, a proto se vydal koupit kytici karafiátů, kterými pokryl její bezvládné tělo,” uvádí magazín. Jan Louša, když zjistil, co strašného udělal, se nakonec pokusil zasebevraždit, co se mu nepodařilo, tak byl nakonec zatčen.

  • 4.

    1927 Dvojitá smrt

    V únoru tomu bude 97 let od vraždy a následné sebevraždy v Kunratickém lese. Podle online magazínu www.krcakzije.cz tu došlo k vraždě ženy a následně sebevraždě. František Holý měl nejdříve zastřelit obchodnici Amálii Chobotovou a následně usmrtil i sebe. Skutečné motivy a pozadí tohoto aktu se už asi nikdy nedovíme.

  • 5.

    1891 Milenecká vražda

    Online magazín www.kracakzije.cz zřejmě při pátrání v archivech našel článek o kruté vraždě v roce 1891 v Kunratickém lese. O život tu přišla 21letá manželka vinárníka Terezie Herzumová, kterou zastřelil podomní obchodník nožů Salih Aga Sofrodzia, který se k činu rozhodl z důvodu neopětované lásky. „Nejvíce zarážející je na události fakt, že k útoku došlo před zraky jedenapůlroční dcerky této ženy. Prodavač Salih byl navíc přítelem rodiny vinárníka a celou vraždu si dobře naplánoval,” píše magazín. Terezii  vzal na procházku se záměrem odlákat pozornost služky s malou dcerou, která je do lesa doprovázela, a pak vystřelil ze svého revolveru. Terezie nezemřela hned na místě, ale po několika dnech zraněním v nemocnici podlehla.

  • 6.

    1419 Smrt krále Václava IV.

    I český král a syn Karla IV. Václav IV. v Kunratickém lese v roce 1419, konkrétně na Novém hrádku, naposledy nečekaně vydechl. V tomto případě se nejednalo o vraždu ani sebevraždu. Příčina jeho náhlého skonu není dodnes známá.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

Andre Zeman: 15. století

(27. 01. 2024 20:02)

Andre Zeman: Kde máte ty desítky? Sami jste horko těžko dali dohromady 6 případů a ještě jste se museli vrátit do 14. století za Václavem.🙄

(27. 01. 2024 19:57)

Vendy O: Novinářská de.bilní hantýrka, jak co nejvíc zaujmout a způsobit senzaci. Myslí si, že jsme banda de.bilů.

(27. 01. 2024 11:57)

Vendy O: Ne, zavraždil ho střelec z FF UK. Balistika to jasně potvrdila!!! Nebo, že by ho zavraždilo očkování proti covidu? Nebo nějaká ještě další spekulace by tady nebyla???

(27. 01. 2024 11:55)

Vendy O: 👍 😁

(27. 01. 2024 11:51)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy