Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo ubil seniora (†77) ve Slopném: Sedí vrazi, nebo...?

Maroš Straňák (vlevo) a David Šimon (vpravo) si odpykávají trest za vraždu seniora ve Slopném na Zlínsku z roku 2011.
Maroš Straňák (vlevo) a David Šimon (vpravo) si odpykávají trest za vraždu seniora ve Slopném na Zlínsku z roku 2011.  (Autor: Blesk/Slávka Červená)
Autor: sč - 
2. února 2024
08:19

Jsou již 11 let v base a tvrdí, že seniora (†77) ve Slopném na Zlínsku v roce 2011 neubili. A protože se objevily nové poznatky, začal soud ve čtvrtek rozhodovat, zda proces obnoví.

Za vraždu byli odsouzeni Maroš Straňák na 24,5 a David Šimon na 20,5 roku. Obžaloba byla postavena zejména na pachových stopách. Soud muže nejdříve zprostil viny, ale když případ vrchní soud vrátil k projednání, ozval se z vězení Milan Rakaš (50) a vypověděl, že se mu Straňák k mordu během vazby přiznal.

Stejně dříve mluvil i jeho bratranec. „Rakašův bratranec se přiznal, že si to vymyslel. Na kukle byla krev mrtvého a DNA slovenského recidivisty. DNA žalobce tajil, přestože to věděl. Zavražděný senior měl kontakt se slovenskou mafií. Opravoval jí nelegální zbraně,“ uvedla u soudu novinářka zpravodajského webu Seznam Zprávy Adéla Jelínková, která na možný justiční omyl upozornila.

Rakaš, který byl za pomoc s vyšetřováním podmínečně propuštěn, na výpovědi trvá: „Co mi řekl, to jsem řekl.“ Protože nepřišel další předvolaný, jednání bylo odročeno.

Video  Insta Crime Podcast: Martin Kral  - pdc, icp, Červený, Železný
Video se připravuje ...

marcinekjan ( 2. února 2024 10:22 )

Novinářka Jelínková se svou kolegyní Havranovou odvedly profesionální práci a v podstatě suplují práci OČTŘ, Nicméně nelze zaměňovat pojmy "justiční omyl" a "justiční zločin". Tato kauza je totiž ukázkovým porevolučním justičním zločinem. Bohužel není ojedinělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání