Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak ušetřit na účtech za vytápění? Iryna se podělila o své triky!

Autor: btk - 
4. února 2024
08:00

Vlivná influencerka Iryna se na sociálních sítích podělila o své triky, jak ušetřit účty za vytápění. Celoročně netopí, proti mrazu bojuje elektrickou dekou a lahví s horkou vodou.

Iryna se narodila a vyrostla v chudé rodině. Jak komentuje zpravodajský portál The Sun, kvůli konfliktu na Ukrajině se přestěhovala do Spojeného království, kde se stejně jako na Ukrajině snaží ušetřit. A to velmi nezvyklým a radikálním způsobem. Ani v těch nejtužších mrazech nezapíná topení.

Na sociálních sítích se o své zkušenosti dělí pod přezdívkou @isissskai, kde svým sledujícím ukazuje tipy, jak se udržovat v teple i bez topení. „Vždycky nosím lahve s horkou vodou, zateplený pásek a vyhřívanou vestu,“ řekla Iryna a dodala, že v posteli používá také elektrickou deku, která ji udržuje v teple i přes noc.

„Samozřejmě, že nejsem spokojená. Celý život jsem byla velmi chudá. Šetřím a tvrdě pracuji, abych se dokázala vrátit zpátky na nohy,“ uvedla.

K Iryně se přidávají i lidé v komentářích: „Vždycky se snažím šetřit. Teplou vodu zapínám, jen když se potřebuji osprchovat,“ popsal jeden z diskutérů.

„Mám topení nastavené na 18 °C. Raději zimu, než abych skončil s astronomickými účty za energie. Peníze šetřím proto, abych se dostal z chudoby, ne abych byl bohatý,“ komentoval další z uživatelů.

Někteří z komentujících však vyjádřují obavy. Podle nich by Iryna měla občas zapnout topení kvůli možnému vzniku plísně. „Dostatečně větrejte, pomáhají také odvlhčovače. Případně vedle okna položte hrnek naplněný solí, sníží se tím kondenzace, což pomůže zabránit vnikání vlhkosti,“ radí.

Video  Při jakých teplotách raději zůstat s malým miminkem doma?  - Videohub
Video se připravuje ...

obcan cesko ( 4. února 2024 14:14 )

Ty influsr@čky jsou odborníci na vše. 😃 😃 😃

sosacek ( 4. února 2024 08:39 )

Opravdu přínosný článek, ale co čekat od Blesku - že?

Zobrazit celou diskusi