Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený pád vrtulníku s turisty: Pilot nehodu natočil!

Autor: btk - 
2. března 2024
14:33

Děsivé záběry zachycují vrtulník s turisty, který se v Kolumbii zřítil na jednu z přilehlých budov. Za pád stroje mohl s největší pravděpodobnosti silný vítr. Na palubě byli dva piloti a čtyři cestující. I přes děsivě vypadající karambol všichni přežili. 

Turistický vrtulník s čtyřčlennou posádkou se zřítil pouhých deset sekund po vzletu. Incident se odehrál v pondělí v kolumbijském městě Meddelín. O nehodě informoval list El Colombiano. Děsivý karambol zachytilo několik kamer, samotný pád natočil i jeden z pilotů.

Video  Pád vrtulníku s turisty v Kolumbii.  - X.com/@Ian_Collins_03
Video se připravuje ...

Vrtulník se zaklínil do antény

Na palubě byli dva piloti a čtyři cestující. Chvíli po startu se vrtulník nekontrolovatelně roztočil a spadl mezi budovu a komunikační anténu. Na záchranné akci se podílelo přes 70 záchranářů a akce trvala přes hodinu a půl. Další hodiny trvalo odstranění zaklíněného vrtulníku.

Všichni pasažéři jako zázrakem přežili. Místní média dodala, že jeden z pilotů utrpěl zlomeninu nohy a tržné rány na těle. Ostatní jsou podle dostupných informací v pořádku s lehčími zraněními. 

Za pád mohl silný vítr?

Předpokládá se, že za pád vrtulníku mohl silný vítr. Turisté si objednali patnácti minutový let nad městem. Vzhledem k nehodě se veškeré další lety vrtulníkem odložily. Úřady v tuto chvíli celou záležitost vyšetřují.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání