Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na Berounsku havaroval policejní vůz: Policisté pronásledovali kradené auto

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
10. března 2024
21:07

Policisté dnes u Králova Dvora na Berounsku pronásledovali odcizené auto, do akce se zapojilo 12 hlídek a letecká služba. Při pronásledování se jedno policejní auto se zapnutým majákem srazilo s vozidlem, které mu uhýbalo. Jeho řidič a dva policisté utrpěli lehké zranění. Odcizené auto se dosud nepodařilo vypátrat, řekla ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Policisté zaznamenali ukradené auto na průjezdových kamerách. Kolem 15:00 ho začali pronásledovat, do akce se zapojily hlídky ze Středočeského a Plzeňského kraje. Pronásledování však poznamenala dopravní nehoda.

„Řidič osobního vozidla policistům s majákem uhýbal ke krajnici, zastavil a pak se zase rozjel a střetl se s policejním vozidlem. Policista a policistka utrpěli lehké zranění, byli převezeni do nemocnice. Stejně tak řidič osobního vozidla,“ uvedla Schneeweissová. Podle dechové zkoušky nikdo z řidičů nepil před jízdou alkohol.

Pronásledované auto se dosud nepodařilo vypátrat. „Dál se po něm pátrá, ale už ne s nasazením letecké služby a tolika hlídek,“ řekla mluvčí kolem 20:00.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání