„Nehoda mi úplně změnila život. Před ní jsem bydlel sám, po ní jsem se musel zabydlet u rodičů. Nedokázal bych fungovat bez jejich pomoci,“ řekl Blesk.cz bývalý rozhlasový redaktor. Měl velké problémy s pamětí, chůzí a viděl dvojitě.

Stále není fit, ale rozhodl se pomoci

Po nehodě byl pět týdnů v komatu. Přežil díky skvělé spolupráci kriminalistky, záchranářů a následně zdravotníků v nemocnici. Záchranáře se nyní rozhodl podpořit.

„Pořád mám následky, ale nepřestávám pracovat na tom, aby se neustále zmírňovaly. Není to jednoduché a já jsem vděčný všem, kteří mi po celou dobu pomáhají. Záchranka mi kdysi moc pomohla, zdravotníci mi zachránili život. Teď bych jim to rád oplatil, proto jsem se rozhodl věnovat nějaké peníze,“ vysvětlil svůj velkorysý dar.

„Děkujeme štědrému Lukášovi za podporu, které si moc vážíme. Za peníze pořídíme plyšové pejsky Defíky, které vozíme v našich sanitkách jako útěchu pro malé pacienty. Stále však pro nás největší odměnou zůstává fakt, že se náš pacient postupně uzdravuje a je mu lépe,“ přiznala Michaela Bothová, mluvčí jihomoravské záchranky a předsedkyně Nadačního fondu ZZS JmK.

Fotogalerie
13 fotografií