Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Bylo to jako zemětřesení!“ Šokovaní obyvatelé popsali zřícení mostu v Baltimoru

Autor: DVL - 
28. března 2024
05:00

V Baltimoru na východě Spojených států se zřítil zhruba 2,5 kilometru dlouhý čtyřproudový silniční most, do kterého narazila nákladní loď. Obyvatelé nyní popsali šokující událost. „Bylo to jako zemětřesení,“ řekl jeden z místních. Výpověď podala i matka mladého řidiče, který mostem projel jen těsně před jeho zřícením. Informoval o tom americký deník Daily Mail.

Otřesení obyvatelé Baltimoru byli šokováni „neuvěřitelným“ zřícením mostu Francis Scott Key do řeky Patapsco poté, co jeden z jeho pilířů zasáhla nákladní loď.

„Bylo to jako zemětřesení. Znělo to jako silné udeření hromu… celý dům se chvěl, jako by padal k zemi,“ popsal John, jeden z místních, který bydlí nedaleko mostu. „Slyšel jsem hodně hasičského vybavení, spoustu policistů, viděl jsem vyjíždět spoustu policejních člunů… je to prostě neuvěřitelné.“

„V tomhle sousedství žiji už 57 let, pamatuji si, když tenhle most stavěli. Nemohu uvěřit, že je pryč,“ dodal John.

Alex Delsordo, majitel kavárny Hard Yacht v nedalekém přístavu, řekl, že jeden z jeho zaměstnanců slyšel kolaps mostu okolo půl druhé ráno. „Řekl, že to znělo jako silné dlouhé dunění, jako když projíždí vlak,“ uvedl muž.

Řidič projel jen těsně

Další rozrušený rezident řekl: „Byl jsem (na mostu) včera. Viděl jsem, jak tam není, a zároveň jsem věděl, že jsem na něm byl ani ne před deseti hodinami – to je otřesné.“

Svědectví z místa přinesla také matka řidiče, který projel mostem těsně před jeho zřícením. Jenom tři minuty od chvíle, kdy projel, se most zřítil ke dnu. „Přišla jsem domů a začala panikařit a křičet, přátelé mi ukázali, jak to natočili,“ popsala americkému deníku Daily Mail matka 20letého řidiče. 

Dodala, že si neuvědomil, co se stalo, než dostal zprávu. „Byl skoro doma, když mu začala psát přítelkyně, jestli je v pořádku.“

Video  Tragédie v americkém Baltimoru: Zhroucení mostu Francis Scott Key  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

krapotkin ( 28. března 2024 09:09 )

Mosty jsou v zoufalém stavu i Česku. Třeba by taky stačilo do nich trošičku drcnout nebo na ně pustit "nové" Leopardy, jsouepřece o pár deka těžší než Téčka.

Zobrazit celou diskusi