Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Vrah Chlouba hodiny mučil škrcením dvě dívky. Mladší (†14) brutální útok nepřežila

Video se připravuje ...
Autor: jel, icp, pdc - 
28. března 2024
05:00

Klidná obec Doubice na Děčínsku zažila opravdový šok v září roku 2017. Bývalý novinář Martin Chlouba tam na chatě hodiny mučil škrcením dvě nezletilé dívky. Mladší z nich jeho řádění nepřežila. Starší, vážně zraněnou dívku pak vrah pohodil u silnice v České Kamenici. Měla štěstí, že přežila. 

V roce 2017 bylo Martinu Chloubovi šestatřicet let a udržoval něco jako vztah s teprve šestnáctiletou dívkou. Ta byla podle příbuzných bezproblémová, když se však začala s Chloubou stýkat, začala být údajně náladová a s rodinou se měla rozhádat. K muži prý měla hodně blízko, udržovali spolu intimní poměr a on jí vše platil a finančně ji podporoval.

Video  Insta Crime Podcast: Vrah Chlouba hodiny mučil škrcením dvě dívky. Mladší (†14) brutální útok nepřežila.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

V té době si Chlouba pronajímal chatu v Doubici na Děčínsku. Tam za ním dívka dojížděla i se svou o dva roky mladší kamarádkou. Rodiče druhé nezletilé neměli důvod k obavám, protože jim děvčata tvrdila, že Chlouba je otec šestnáctileté kamarádky.

V noci z 23. na 24. září došlo na chatě k opravdové hrůze. Chlouba obě dívky několik hodin nejrůznějšími způsoby škrtil a mladší nakonec zavraždil. „Omotal jí kolem krku červený provaz, který visel ze zábradlí v patře domu a kterým byla předtím připoutána, a provaz kolem jejího krku utáhl a uvázal uzlem. Sedl si na ni a za provaz jí zvedal hlavu nad zem, čímž došlo ke škrcení, a kolem druhé hodiny ranní k následné smrti poškozené z udušení,“ popsal vraždu státní zástupce Vladimír Jan.

Tělo pak ukryl pod podlahou ve sklepě. Starší dívku ve vážném zdravotním stavu odvezl do České Kamenice, kde ji nechal u silnice. Měla štěstí, že si jí všiml jiný řidič a přežila.

Vrah se pak vrátil na chatu a chtěl spáchat sebevraždu. Mezitím ho ale policie přijela zatknout. Skončil v nemocnici, kde mu vypumpovali žaludek. U soudu pak tvrdil něco zcela jiného než v přípravném řízení, jeho tvrzení odporovala nálezům soudních znalců. Navíc klidně popisoval detaily sexuálního styku se starší z dívek a našla se u něj i dětská pornografie. Nakonec byl odsouzen k devatenácti letům ve vězení.

Detaily o tomto šíleném případu z chaty v Doubici se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, kterou si pro vás připravily moderátorky Tereza a Petra:

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání