Ten je u sousedů stále velmi populární, loni dokonce pro Německo, Rakousko a Švýcarsko moderoval přímý televizní přenos adventní hudební show z drážďanského stadionu. „Vždyť v Rakousku žije mnoho lidí z Česka nebo s českými předky. Proto pro ně chci vyrábět jedno z nejlepších českých jídel,“ prohlásil podnikatel Mueller.

Když oslovil Trávníčka, jemuž se nápad velmi zalíbil, zkusili sehnat polovinu peněz na celý projekt v televizní show 2 Minuten 2 Millionen, v níž se podnikatelé snaží přesvědčit investory, aby vložili své peníze do jejich aktivit. Mueller po nich žádal 98 000 eur (cca 2,5 milionu korun) a nabízel za to 49 procent nové společnosti, do které sám investoval 102 000 eur (cca 2,6 milionu korun).

Do studia si vzal i samotného Pavla Trávníčka, ale nepomohlo to. Investoři zkrátka do svíčkové v krabičce finance vkládat nechtěli a spíše mluvili o tom, že by ji raději hned na místě snědli.

Tajemný investor

„To nevadí, poradíme si jinak, ale nemohu zatím říkat podrobnosti. Jednáme jak s distributory v Rakousku a Německu, tak i v Česku. Až budu moci prozradit více, tak dám vědět,“ řekl v neděli pro Aha! Pavel Trávníček, když jsme ho kontaktovali. Do Německa se herec vrací právě ještě v pondělí. Čekají ho tam další nasmlouvané talk show, ale také pokračující jednání o projektu Smetana Royal.

Pavel Trávníček bude nejen tváří projektu Smetana Royal, ale stane se také obchodním partnerem podnikatele Muellera, který s nápadem přišel.

Video
Video se připravuje ...

Šafránková netušila, jak moc ji Němci milují, říká Pavel Trávníček Luboš Procházka, Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií