„Hasiči po příjezdu zjistili, že došlo k požáru palivového dříví uskladněného v přepravních bednách na ploše 20 krát 5 metrů. Požár se ale již začal rozšiřovat na vedle stojící skladovací halu. Hasiči se tak okamžitě zaměřili na hašení haly a současně i hořícího dřeva,“ popsal mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru haly v Bartošovicích byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu HZS

Vzhledem k  rozvoji požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Rychlý zásah zabránil katastrofě v podobě rozšíření požáru na celou halu. Vodu vozili hasiči z blízkého rybníka a hydrantu. „Škoda byla vyčíslena na 5,3 mil. korun, uchráněné hodnoty se vyšplhaly na 32 mil. korun,“ uvedl hasič Popp.

Samosběr, kritika a pak oheň

Lidé z farmy jsou v šoku. Museli obchod dočasně uzavřít a přerušili tak i akci, kterou vyhlásili minulý pátek. Cibuli tu prodávali za 8 korun za kilogram.

Majitel Petr Klečka při té příležitosti kritizoval přístup velkých obchodních řetězců.

„Zahraniční řetězce cibuli nechtějí, raději ji dovezou z Německa nebo Nového Zélandu. My tak máme cibule nadbytek, proto jsme se rozhodli pro první letošní samosběr,“ řekl.

Požár haly pár dní poté proto vzbudil na sociálních sítích velký rozruch. Hasiči však upozorňují, že příčina požáru se teprve začala vyšetřovat.

Fotogalerie
9 fotografií