Spojené arabské emiráty jsou zárukou krásného počasí po celý rok. Nejoblíbenější je samozřejmě Dubaj, kam létají z Česka přímé linky, a za šest hodin se můžete slunit na pláži. A když budete velký smolař, můžete zažít bouřku, o které se vám bude zdát ještě dlouho poté.

Nejextrémnější zážitek                              

Stejně jako Rolins, která si vyzkoušela, jaké to je řídit auto na zaplavené silnici, kam se neustále valí další a další hektolitry vody. „Z Bali jsem na podobné zážitky tohoto druhu zvyklá, ale tohle dobrodružství bylo bezkonkurenčně nejextrémnější,“ popsala Dara brodíc se vodou, že to opravdu nebyl jen takový svěží deštík. Cesta do druhého domova tak byla pro zdatnou řidičku velmi výživná.

Video
Video se připravuje ...

Dara Rolins a milionové plány s Nedvědem! Kde všude staví domy? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Uměle vyvolaná pohroma

V arabské metropoli žije také Nikola Buranská, pro kterou bylo setkání s nečekaným živlem hororovou zkušeností. „Úterní apokalypsa v Emirátech byla pro všechny nepříjemný zážitek. Bohužel je všeobecně známo, že déšť uměle vyvolávají, a proto předem zhruba víme, kdy to přijde. Nicméně jsem netušila, že až v takové síle," svěřila modelka Blesku, že to byl opravdu děsivý zážitek.

Přímo v oku bouřky

Na sociálních sítích sdílela Nikola také video, kde temné nebe osvětlují létající blesky a vše vypadá jak z apokalyptického filmu. „Začalo to v brzkých ranních hodinách a v průběhu dne přišlo několik dalších vln. Bydlím vysoko v mrakodrapu, takže máte pocit, že jste přímo v oku bouřky," dodala brunetka, které přiletěla den nato kamarádka a bylo prý téměř nemožné ji dostat z letiště. Nakonec se dámy po dvaceti hodinách od přistání letadla konečně shledaly.

Koupání v ulicích

Záběr šílené bouře, která ochromila Dubaj, zveřejnil zpěvák Jan Pokorný (33) alias Pokáč, jenž se místo na pláži válel na hotelovém pokoji. „Doma prej sněží, naštěstí v Dubaji je to pořád na koupání,“ napsal písničkář s humorem sobě vlastním.

Ve městě žije také mnoho Čechů, kteří zde podnikají a podle Adély Vídeňské byla úterní bouře velký extrém, jaký za čtyři roky svého pobytu v Dubaji nezažila. „Začal neuvěřitelný masakr, obloha byla žluto-zelená a padaly proudy vody s docela silným nárazovým větrem. Tím, že tu nejsou kanalizace, tak se všechny ulice ihned zaplavily vodou,“ řekla podnikatelka Blesku s tím, že sice byla už tři dny vydaná výstraha, ale takovou spoušť nikdo nečekal. 

Kouzelné pláže zlákaly také Erika Meldika (38). „Četl jsem, že to byl nejhorší déšť během jednoho dne za posledních sedmdesát pět let, proto vznikly takové mega povodně. Bylo to fakt drsný," popsal influencer na sociálních sítích. Dnes je už naštěstí zase vše v normálu, alespoň pro turisty, kteří nemusí v domech a obchodech odklízet následky řádění matky přírody. Znovu vysvitlo slunce a na azurovém nebi není ani mráček.

Fotogalerie
51 fotografií